“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kastamonu’ya Gelişi, Şapka ve Kıyafet İnkılabı”nın 92 ’inci yıl dönümü kutlamaları kortej yürüyüşü ile başladı.

Olukbaşı Mevkii’nden başlayan yürüyüşe; Valimiz Yaşar Karadeniz, AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, Garnizon Komutanı ve Askeralma Bölge Başkanı Personel Albay Sadettin Yıldız, Belediye Başkanı Tahsin Babaş, İl Emniyet Müdürü Metin Turgay Karabulak, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri T. Zafer Karahasan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekilimiz Engin Kaya, Spor Şube Müdürümüz Adem Keloğlu, kurum müdürleri, antrenörlerimiz, sporcularımız, öğrenciler, sivil toplum kuruluşları, şehit aileleri ve gaziler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Atatürk’ün 23 Ağustos 1925 tarihinde Kastamonu ziyareti sırasında “Bu serpuşun adına şapka denir.” sözüyle tarihe geçen şapka ve kıyafet inkılabı,  92 yıldır coşkuyla kutlanıyor.

Belediye bandosu eşliğinde  kortej Yürüyüşüyle başlayan etkinliklerde Kastamonu Valiliği tarafından günün anısına şapka ve Türk bayrağı dağıtıldı.

Olukbaşı’ndan başlayan yürüyüş Cumhuriyet Maydanı’nda sona erdi.

Daha sonra Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk ve  Şehit Şerife Bacı Anıtı’na çelenk sunma töreni gerçekleştirildi.

Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunulmasının ardından Keçiören Belediyesi Halk Oyunları Ekibi ve Yaren Halk Oyunları Ekibinin gösterileri izlendi.

Etkinlikler Atatürk’ün Kastamonu’da bulunduğu 23-30 Ağustos tarihleri süresince devam edecek.