Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında Halk Eğitim Merkezi’nde Okul Sporları Faaliyetleri Bilgilendirme ve Değerlendirme Toplantısı yapıldı.

Toplantıda Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Kaya ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürümüz Adem Keloğlu’nun konuşmalarının ardından Okul Sporları İl Temsilcisi Tahsin Nahit Karahan tarafından yılın değerlendirmesi ve önümüzdeki eğitim – öğretim döneminin planlaması ile ilgili brifing verildi.

Toplantı dereceye giren öğrencilere plaket verilmesi ile sona erdi.

KAYA; “MÜDÜRLÜK OLARAK ELİMİZDEN GELDİĞİ KADAR DESTEK OLAMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Toplantıda konulan İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Kaya; “İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak elimizden geldiği kadar okullarımıza spor malzemesi noktasında destek olamaya çalışıyoruz. İmkanlar ölçüsünde ancak bunlar yapılabiliyor. Bu anlamda Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz de destek olmaya çalışıyor. Beden eğitimi dersi, bir disiplin dersi olmasının yanında öğrencinin öz güven kazanma noktasında önemli bir ders. Yıllarca okullarda görev aldım, nasıl diğer derslerde başarılı öğrencilere talip olurken beden eğitiminde de aynı şeyle karşılaşıyoruz. Genellikle başarılı, disiplinli öğrencilerle bir takım çalışmalar yapmak istiyoruz. Ancak o okulda ki bütün öğrenciler bizim evladımız” dedi.

KELOĞLU; “AMAÇ BU SPORCULARIMIZI, SPORA KAZANDIRMA, SEVDİRMEK ONLARIN ÖNÜNÜ AÇMAK”

Daha sonra kürsüye çıkan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürümüz Adem Keloğlu; “Spor Okul Sporları Faaliyetleri başlaması ve bitişi yaklaşık 4-5 aydadır. Okulda spora başlattığımız yavrularımızın bir daha ki seneye kadar büyük bir boşluğu oluşuyor. Biz bu boşluğu değerlendirmede okul kulüp iş birliği ile spora devam etmelerini, geliştirmeyi sağlayamıyoruz. Seneye tekrar başlayan çocuk kaldığı yerden devam etmek zorunda kalıyor. Sizde kaldığı yerden vermeye çalışıyorsunuz. Tüm Kastamonu’da ki 84’de yakın amatör spor kulübü var bunların 56 tanesi aktif olarak çalışıyor. Okullarda son 2 yılda sistem olarak bir çalışmalar yapıyoruz, buna ek ders ücretleri dahil kurslarımız var. Bu kursları verdiğimiz sporcularımız aldıkları kursların uygulamasını nerede yapıyorlar, nasıl yapıyorlar? Okul sporlarına bakıyoruz, bir artış göremiyoruz, kulüp sporlarına bakıyoruz artış göremiyoruz. Bu kursları veren arkadaşlarımızın biraz daha sorumluluk taşıyarak, verdikleri kursları öğrencileri uygulamaya açması gerektiğini düşünüyorum. Hafta sonu kurs verdiğiniz sporcuları il şampiyonalarında yarıştıralım. Amaç bu sporcularımızı, spora kazandırma, sevdirmek onların önünü açmak. Derece almak değil, derece almak daha sonra. Bunların içlerinden derece alacak sporcular çıkacaktır bunun değerlendirmesini siz yapacaksınız. Yeter ki çocuklarımızı yarışmacı yapalım,  verdiklerimizin karşılıklarını almak isteyelim. Bunu yaptığımız zaman her yıl sporcularınızın hazır olacağını göreceksiniz.”  İfadelerini kullandı.