Amatör Spor Kulüplerimize malzeme dağıtım töreni gerçekleştirildi.

Hüsnü Tandoğan Spor Salonu’nda düzenlenen törene Vali Yardımcımız Vedat Yılmaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tahir Zafer Karahasan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Erdoğan Akbıyık, Kastamonu Belediye Başkan Vekili Eşref Can, Kastamonu Belediye Başkanlığı Spor İşleri Müdürü Metehan Babaş, Kastamonu Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı ve Spor Şube Müdürümüz Adem Keloğlu, diğer protokol üyeleri, kulüplerimizin idareci ve antrenörleri ile sporcularımız katıldı.

Vali Yardımcımız Vedat Yılmaz, Kastamonu Belediye Başkan Vekili Eşref Can, Kastamonu Belediye Başkanlığı Spor İşleri Müdürü Metehan Babaş ve Kastamonu Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı ve Spor Şube Müdürümüz Adem Keloğlu’nun yapmış olduğu konuşmaların ardından kürsüye davet edilen İl Müdürümüz Erdoğan Akbıyık, konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

“Gençlik ve Spor Bakanlığımız, Spor Genel Müdürlüğümüz ile Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu’nun ortaklaşa gerçekleştirdiği, Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında yapılan Amatör Spor Kulüpleri Malzeme Dağıtım Törenine hoş geldiniz.

Amatör Spor, toplumların kaynaşması birlik beraberliğimizin kuvvetlenmesi sosyal ihtiyaçların karşılanması ve sağlıklı yaşamın toplumumuzda sürekli hale gelmesi açısından çok önemli bir unsurdur.

Amatör sporu toplumda yasayan her birey mutlaka yapmaktadır.

Bunun için spor tesislerimiz ve antrenörlerimiz her daim sizlerin hizmetindedir.

İlimizde Amatör spora ve sporcuya tesisler kazandırmaya devam ediyoruz.

İlimizde artık 23 branşta spor yapabilecek antrenör ve mekana sahibiz. Merkezde 14, il genelinde ise toplam 48 tesisimiz ile spor yapmak ve spora destek olmak isteyen tüm kesimlerin hizmetindeyiz. Ayrıca ilimizde süren yatırımlarımız ile de hizmetinizde olmaya devam edeceğiz.                  

Bu doğrultuda yakın zamanda yapımı tamamlanan İnebolu Sentetik Yüzeyli Futbol Sahamızı hizmete açmış bulunmaktayız. Yine Kuzeykent’te yapımı devam eden Spor Kompleksimiz ile Çatalzeytin ilçemizde Sentetik Yüzeyli Futbol Sahamız tamamlandıklarında siz değerli halkımızın hizmetinde olacaktır.

Yaz Spor Okullarımızda bu yıl toplam 5811 öğrenciye eğitim verilmiş olup, İl Müdürlüğü bünyemizde ve fahri olarak görev yapan 48 antrenörümüz çocuklarımızın spora kazandırılması için hizmet vermiştir.

Yine görevli antrenörlerimiz ilimiz spor altyapısının gelişmesi yönünde gerek kulüplerimiz gerek ise okullarımız ile işbirliği içerisinde çalışmalarına her yıl olduğu gibi bu yıl da devam edeceklerdir.

2016 yılında bütçe bazında Yerel Liglere 514.423 TL, Okul Spor Faaliyetleri’ne 453.357 TL ve Analig organizasyonları’na 82.220 TL olmak üzere toplam           1.050.000 TL ayrılmıştır.

2017 yılında ise bu rakam %18 artış ile 1.245.000 TL olmuş, Yerel Liglere 623.284 TL, Okul Spor Faaliyetleri’ne 525.300 TL ve Analig organizasyonları’na ise 96.416 TL harcanmıştır.

Amatör spor branşlarında İlimize, ülke ve ulusal anlamda başarı kazandıran birçok sporcumuzu ve desteklerini bu yönde sürdüren yöneticilerimiz, velilerimiz ve antrenörlerimizi tebrik ediyoruz.

Amatör kulüplerimiz ve sporcularımız için toplumun bütün kurumlarının birlik ve beraberlik içinde desteklerinin devam etmesini temenni ediyoruz.

Bu duygu ve düşünceler ışığında Kulüplerimize, spor malzemelerinin hayırlı olmasını diliyor, Saygılarımı sunuyorum.” Dedi.

Konuşmalardan sonra protokol üyelerimiz tarafından, top, eşofman, yağmurluk, forma, şort ve diğer branş ekipmanlarından oluşan malzemeler kulüplerimize teslim edildi.

Ayrıca törende Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından Kastamonu Valimiz Yaşar Karadeniz’e, Kastamonu Belediye Başkanımız Tahsin Babaş’a, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tahir Zafer Karahasan’a, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Erdoğan Akbıyık’a, Kastamonu Belediye Başkanlığı Spor İşleri Müdürü Metehan Babaş'a Kastamonu Entegre Ağaç Sanayii ve Ticaret A.Ş’ye, Eski Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mahmut Korkmaz’a amatör spora vermiş oldukları desteklerden ötürü teşekkür plaketi takdim edildi.