Amatör Spor Haftası nedeniyle ilimizde uygulanan bir haftalık spor etkinliklerinin ardından kapanış ve ödül töreni yapıldı.

Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenen törende yapılan saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşımızın ardından Kastamonu Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürümüz Adem Keloğlu bir konuşma yaptı.

Keloğlu konuşmasında; Amatör sporun ulusal ve uluslararası dalda elde edilen başarılara katkılarının altını çizerken, ilimiz ve ülke bazında amatör spora destek olunması gerektiğini vurguladı.

Törende ayrıca Cimnastik, Eskrim, Taekwondo, Karate ve Kick – Boks gösterileri yapıldı. Yapılan gösteriler izleyenler tarafından ilgi ile izlendi.

Düzenlenen gösterilerin ardından ilimizi ulusal ve uluslararası alanda başarı ile temsil etmiş ve önemli dereceler kaydetmiş sporcularımız plaket ve başarı belgesi ile ödüllendirildi.

Ödül töreninde Erzurum’da düzenlen Türkiye Kızak Şampiyonası’nda birinci olan ve geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz İl Müdürlüğü personelimiz Necdet Çiftçi’nin oğlu merhum Onur Çitfçi’nin de ödülü takdim edildi. Onur Çiftçi’nin ödülünü babası Necdet Çiftçi ve kardeşi Oğuz Çiftçi aldı. Bu an salondakilerin duygu dolu anlar yaşamasına neden oldu.

Törende ayrıca ilimizi Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi’nde temsil eden Ferko Ilgaz Hotel Kastamonu Basketbol Spor Kulübü’ne vermiş olduğu desteklerden ötürü Ferko Ilgaz Mountain Resort Hotel’e, Kadınlar Hentbolda ilimizi ulusal ve uluslararası liglerde başarı ile temsil eden Kastamonu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’ne ve geçtiğimiz sezon 1. Lig’e yükselme başarı gösteren Kastamonu Gençlik ve Spor Kulübü Kadın Hentbol takımımıza teşekkür plaketi verildi.