Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından uygulanan Okullararası Geneleksel Çocuk Oyunları Merkez Yarışmaları sona erdi.

Günümüzde artık çocuklarımız tarafından pek oynanmayan, teknolojinin hayatımızda çok fazla yer kaplamasından ötürü unutulmaya yüz tutmuş çocuk oyunlarımızın canlandırılması amacıyla düzenlenen yarışmalar Gazi Stadyumu’nda yapıldı. Toplam iki gün süren yarışmalara ortaöğretim düzeyinde eğitim gören yaklaşık dörtyüz öğrenci katıldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Erdoğan Akbıyık’ın mendil kapmaca oyunuyla açılışını yaptığı uygulamada halat çekme ve yakar top oyunları da yer aldı.

Öğrenci velilerinin de yoğun ilgi gösterdiği yarışmalarda Minikler Mendil Kapmaca oyununda O. Şaik Gökyay İlkokulu birinci, Cumhuriyet İlkokulu ikinci, Ali Fuat Darende İlkokulu üçüncü ve O. Atilla Ateş İlkokulu dördüncü oldu. Küçükler Mendil Kapmaca oyununda ise Kuzeykent Ortaokulu birinci, Candaroğulları Ortaokulu ikinci, O. Şaik Gökyay Ortaokulu üçüncü, Merkez Ortaokulu dördüncü oldu.

Halat Çekme Küçükler yarışmalarında Özel Firdevs Saka Ortaokulu, O. Atilla Ateş İlkokulu, Darende İlkokulu, Vali aydın Arslan Ortaokulu, Halat Çekme Minikler yarışmalarında Abdulhakhamit İlkokulu, Karaş İlkokulu, Gazipaşa İlkokulu, Yıldırım Beyazit İlkokulu ilk dörde giren okullarımız oldu.

Yıldızlar Yakan Top mücadelerinde ise Şehit Şerife Bacı Ortaokulu, Karaş İlkokulu, 23 Ağustos Ortaokulu, O.Atilla Ateş İlkokulu ilk dörde girmeyi başardı.

Yapılan yarışmalar ardından ilk dörde girmeyi başaran okullarımız Merkez İlçe yarışmalarına katılmaya hak kazandı.