Yapımında sona yaklaşılan Spor Kompleksi, ilimiz medya mensuplarına tanıtıldı.

Spor Kompleksi inşaatı gezisinden önce medya mensupları ile Canoğlu Restaurant’ta düzenlenen kahvaltıda bir araya gelindi.

Programa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Erdoğan Akbıyık, Şube Müdürlerimiz Engin Kaya, Adem Keloğlu, Abdullah Bacağıuzunoğlu ve ilimiz medya mensupları katıldı.

Gerçekleşen toplantıda Okul Spor Faaliyetleri’ne verilen destekler, yaz ve kış spor okulları, İlimiz spor tesisleri ve spor altyapısına kadar bir çok konu masaya yatırıldı.

Okul Spor Faaliyetlerine son sekiz yılda yapılan 2 milyon 911 bin Türk Lirası değerinde bir desteğin gerçekleştiğini ve okul sporları bazında 27, yaz spor okullarında ise 24 branşta faaliyet gösterilerek ilimizin bu yönde Türkiye'nin önde gelen illerinden biri olduğuna değinen İl Müdürümüz Erdoğan Akbıyık, Spor Kompleksi başta olmak üzere Çatalzeytin Sentetik Yüzeyli Futbol sahasına kadar ilimizde yapılacak tesis yatırımları ile birlikte sporcularımızın daha elverişli imkanlardan yararlanacağını vurguladı.

Toplantının ardından medya mensuplarımızla birlikte yapımında sona gelinen Spor Kompleksi inşaatı ziyaret edildi.

Spor Kompleksimizde Kapalı Yüzme Havuzu ile birlikte tüm birim ve antrenman salonlarının tanıtımını yapan İl Müdürümüz Erdoğan Akbıyık; 

“Sporcu fabrikasının inşaatında neredeyse sona geldik, çalışmalar sürüyor. Tesisimizi 2 ay içerisinde hizmete açmak istiyoruz. Tesiste 11 tane proje de olan daha sonra 2 tane eklenen toplamda 13 tane spor salonumuz olacak. Yüzme havuzu, sağlık salonu ve fitness salonumuzla beraber 17 birim ile Kastamonu halkına tesisimizi sunacağız. Kastamonu’da tek kalemde yapılan en büyük spor tesisi yatırımı bu. Hatta Türkiye’de ki bir iki yatırımdan biri. Antrenörlerimiz ve vatandaşlarımız her hangi bir, bizim çözebileceğimiz gibi kaynaklanan nedenlerden dolayı spor yapamadık gibi bir mazereti ortadan kalkmış olacak. Bundan sonra tek hedefimiz gençlerimizi kaliteli bir şekilde yetiştirip memlekete sportif anlamda başarı getirmelerini sağlamak. Yaklaşık 20 milyon TL’lik bir yatırımla bölgemizde de en iyi spor tesisi ünvanı yine bu salonumuzda olacak. 

Mevcut salonlarımızın dışında 22 tane daha salonumuz hizmete girecek bu Türkiye ortalamasının çok daha üzerinde. Olimpik branşların, atletizm dışındaki, tamamına yakını sabit salonlarda çalışacak gençlerimiz. Bu tesis bölgenin en iyisi, Kastamonu’ya özel olarak hazırlandı tesisimiz. Yüklenici firma bütün taleplerimizi karşılıyor. 70 kişi şuanda çalışıyor, bu sayı yazın 110’a çıkmıştı. Ufak tefek değişikliklerimiz var. Peyzajını yaparak 2 salonun daha ortaya çıkası sağlandı. İnşallah baharda Gençlik Merkezi ve burayı hizmete açtığımızda çok sağlıklı şekilde çalışacaklar. Velilerimizde buraya geldiklerinde spor yapabilecekler. 

Belediyemizin diğer alanlarla ilgili tahsis ve önerileri var. Finansmanını bulabilirsek burada Kastamonu Belediye Başkanımız Tahsin Babaş’ın projesi olan Göl Park’ın iki ayağından birisini bu tesisle yapmış oluyoruz. Diğer alanlarda düzenlenebilir, bu konuda öneriler Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından uygun görülürse ciddi bir rekreasyon alanı oluşturulabilir.” şeklinde konuştu.