Ilgaz Dağı Milli Parkı Kış Sezonu hazırlık toplantısı, Valimiz Yaşar Karadeniz Başkanlığında gerçekleştirildi.

09 Kasım Perşembe günü Ilgaz Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tesisi’nde yapılan toplantıya,  Vali Yardımcısı Ünal Kılıçaslan, İl Jandarma Komutanı J.Alb. Metin Özbek, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Erdoğan Akbıyık, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Nida Sinsi, ilgili kurum ve kuruluşların müdürleri  ile tesis sorumluları katıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı X.  Bölge Müdürlüğü Ilgaz Dağı Milli Park Müdürlüğü sorumluluk alanında bulunan ve kış sporları kaynak değerleri ile bölge turizmi açısından büyük önem taşıyan Ilgaz Dağı’nda kış sezonu süresinde kış sporu etkinliklerinin sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilebilmesi adına yapılan toplantıda konuşan Valimiz Karadeniz; “Bugün hem önceki yıllarda yaşanan sorunlar ile bu sorunları azaltmak adına yapabileceğimiz hususlar ve getirebileceğimiz çözümler konusunda  görüşeceğiz. Yurdun Tepe problemini de çözmek ve en azından bir sonraki kış sezonuna yetiştirmek idealimiz var. İnşallah karşı firmadan da aynı anlayışı görürüz, temennimiz o.” ifadelerini kullandı.

Yetkililerden alınan bilgiye göre Milli park içi ve yakın çevresinde kış sporlarına (kayak) hizmet veren mülkiyeti kamuya ve özel sektöre ait yaklaşık 1.400 yatak kapasitesli 8 adet tesis bulunmaktadır.  Milli park alanına gelen ziyaretçi sayısı yaklaşık 150.000 kişi/yıl olup, özellikle kış sezonunda (Ocak-nisan) yoğun bir ziyaretçi akımı olmaktadır.

Toplantıda; ulaşım, sağlık, güvenlik, katı atık, kış sporları ile ilgili konular da ele alınarak, alınabilecek tedbirler ve yapılacak etkin çalışmalar hakkında  Vali Karadeniz tarafından yetkililere talimatlarda bulunuldu.

Ayrıca Yurdun Tepe Kayak Merkezi Tesisleri ile  çevresi Valimiz Karadeniz  ve beraberindeki heyet tarafından gezilerek, yetkililerden bilgi alındı.