İlk Okulum İlk Sporum açılış töreni ve ilk uygulaması 23 Ağustos Ortaokulu Spor Salonu’nda yapıldı.

Yapılan törene Kastamonu Valimiz Yaşar Karadeniz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Erdoğan Akbıyık, İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Bahçacıoğlu, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Oktay Marşap, İl Özel İdaresi Genel Sekterer Yardımcısı Nida Sinsi Spor Şube Müdürümüz ve Kastamonu Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Adem Keloğlu Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Kaya ve öğretmenler ile öğrencilerimiz katıldı.

Spor Şube Müdürümüz Adem Keloğlu’nun sunumunu yaptığı programda saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşımızın ardından İl Müdürümüz Erdoğan Akbıyık kürsüye davet edildi.

İl Müdürümüz Akbıyık konuşmasında ; “Projemizde toplam 29 antrenörümüz eşliğinde merkezde 34 okulumuzda eğitim gören 2. Ve 3. Sınıf öğrencilerimize yöenelik belirli taramalar yapacağız.

İlçelerimizde proje uygulamamız yine merkezde olduğu gibi hayata geçirilecek ve bu çalışmalarımız da şubat ayı itibari ile başlayacaktır.

İl merkezimizde toplam 3.585 öğrencimize yönelik yapılacak taramalar sonucunda, çocuklarımız yetenekli görüldükleri spor branşlarına yönlendirilerek ilimiz sporuna kazandırılacaktır.

Spor sadece fiziksel bir aktivite değil, özgüven ile paylaşma duygusunun gelişmesinde ve en önemlisi kötü alışkanlıklardan uzak durma yolunda çok önemli bir kapıdır.

Bu milletin çocukları geçmişte olduğu gibi gelecekte de inşallah layık oldukları başarıya ulaşacak, ilimiz ve ülkemize yetenekleri ile hizmet edeceklerdir.

“İlk Okulum İlk Sporum” projemizde de çocuklarımız bu yıl ve bundan sonraki yıllarda yapılacak taramalar ile ilimiz spor alt yapısına kazandırılacak, ulusal düzeyde elde edecekleri başarılar ile gurur kaynağımız olacaklardır.

Kastamonu Valiliğimiz himayesinde gerçekleşecek proje uygulamamız neticesinde çocuklarımız, spor kültürünü kazanmakla kalmayacak, Güçlü Türkiyemizin inşallah yapı taşlarını oluşturacaklardır.

Yine yapımı devam eden Spor Kompleksimizin de inşaatı tamamlandığında bu projemizin uygulaması burada sabit bir şekilde devam edecektir.” şeklinde konuştu.

İl Müdürümüz Akbıyık’ın konuşmalarının ardından kürsüye davet edilen Kastamonu Valimiz Yaşar Karadeniz İlk Okulum İlk Sporum” projesini çok önemsediğinin altını çizdi ve konuşmasında konu ile ilgili  şu ifadelere yer verdi.

 
“Ancak, spora erken başlamak ve disiplinli bir şekilde bu sporu sürdürmekle başarının geleceğine kimsenin şüphesi olmasın. Bu projemizle yapılan taramalar sonucunda spora kazandırılacak çocuklarımız ile çok güzel başarılar elde edileceğini düşünüyorum. Yeter ki düzgün bir sistem içerisinde çalışmamızı sürdürelim, hedefe kilitlenelim ve sonuç alıncaya kadar da mücadeleyi bırakmayalım. Kastamonu’yu diğer illerden farklı kılan hentbolda öne çıkan spor dalı olmuştur. Aslında çocuğumuzun yetenekli olduğu spor dalında eğitilmesi, geliştirilmesi başarı için olmazsa olmaz koşuldur. Daha ilk aşamada devreye giren  ve bu amaca hizmet eden bir proje. İlimizde yeni kazandırılan spor tesisleri de var bu spor tesislerinde de düzenli, disiplinli bir çalışma ile sporda yeni yetişmeler sağlanmalıdır. Gerek sosyal, kültürel etkinliklerde gerekse sportif etkinliklerde çocuklarımızın okullarda, diğer derslerde de daha başarılı olduklarını veya öz güvenlerinin artışı ile yetişkin olduktan sonra daha başarılı bir grafik çizdiklerini biliyoruz. Bu proje önemsediğim bir proje, devam ettireceğimiz bir proje sonuç almak için uzun soluklu bir çalışma gerekiyor ama bu bizi yıldırmamalı,  bezdirmemeli bilakis sonuç alıncaya kadar bu yolda yürümeye devam etmeliyiz.” ifadelerini kullandı. 

Konuşmaların ardından Valimiz Sayın Yaşar Karadeniz ve beraberindeki protokol öğrencilerin, Dikey Sıçrama, Sağlık Topu Fırlatma, Durarak Uzun Atlama, Esneklik, Sırt Bacak Kuvveti, Sol El Kavrama Kuvveti, Sağ El Kavrama Kuvveti, 20 metre Sürat Koşusu, El Genişliği ve El Uzunluğu, Kulaç Uzunluğu, Kilo ve boy testleri tarama işlemlerini adım adım izlediler.

Projenin ilk uygulamasında İsfendiyarbey İlkokulu’ndan 146, Cumhuriyet İlkokulu’ndan ise 50 olmak üzere toplam 196 öğrencimizin taramaları gerçekleştirildi ve sisteme kayıtları yapıldı.

Projenin ikinci uygulaması 13 Aralık Çarşamba günü 23 Ağustos Ortaokulu’nda Behçet Necatigil, Reşit Çubukçuoğlu ve Yıldırım Beyazıt İlkokullarındaki 154 öğrencimizin taramaları ile gerçekleşecek.