İlimizdeki ikinci ve üçüncü sınıflarda eğitim gören öğrencilerimizin hangi spor branşlarında yetenekli olduklarını tespit etmek ve öğrencilerimizi bu branşlara yönlendirmek amacıyla uygulanan “İlk Okulum İlk Sporum” projesi ikinci uygulaması yapıldı.

23 Ağustos Ortaokulu Spor Salonu’nda yapılan taramalara Behçet Necatigil İlkokulu’ndan 50, Reşit Çucukçuoğlu İlkokulu’ndan 32 ve Yıldırım Beyazıt İlkokulu’ndan 75 olmak üzere toplam 152 öğrencimiz katıldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Erdoğan Akbıyık’ın yakından takip ettiği uygulamada, Macaristan’da düzenlenen Kick-Boks Dünya Şampiyonası’nda Dünya Üçüncüsü olma başarısı gösteren Asuman Çığlıoğlu da geleceğin minik şampiyonlarına taramalar boyunca eşlik etti.

“İlk Okulum İlk Sporum” projemizde öğrencilerimiz Dikey Sıçrama, Sağlık Topu Fırlatma, Durarak Uzun Atlama, Esneklik, Sırt Bacak Kuvveti, Sol El Kavrama Kuvveti, Sağ El Kavrama Kuvveti, 20 metre Sürat Koşusu, El Genişliği ve El Uzunluğu, Kulaç Uzunluğu, Kilo ve boy testleri taramalarına girerek sisteme kaydedildi.

Projemizin diğer uygulaması 15 Aralık Cuma günü Ali Fuat Darende İlkokulu’nda eğitim gören 328 öğrencimizin katılımı ile gerçekleştirilecek.