“İlk Okulum İlk Sporum” projesi hakkında antrenörlerimiz ile toplantı yapıldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Erdoğan Akbıyık başkanlığında gerçekleşen toplantıda antrenörlerimiz ile konu ile ilgili fikir alışverişi yapılırken, ayrıca antrenörlerimizin proje hakkında düşünceleri dinlendi.

Toplantıda İl bazında ikinci ve üçüncü sınıflarda eğitim gören öğrencilerimizin hangi branşlara yatkın olduklarını belirlemek ve çocuklarımızın yetenekli görülen spor branşlarına yönlendirilerek bu doğrultuda eğitim almalarını amaçlayan projemizde ilk iki uygulamada toplam 348 öğrencimizin taramalarının yapıldığı vurgulandı.

İl Müdürümüz Erdoğan Akbıyık, Proje uygulamamızda Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak ilk sorumlu kurum olduğumuzu belirtti ve bu konuda antrenörlerimize büyük sorumluluk düştüğünün altını çizdi.

Taramalara katılan her bir öğrencimizin ölçümlerinin titizlikle yapılması talimatını veren İl Müdürümüz Akbıyık, ölçümler esnasında antrenörlerimize dikkat etmeleri gereken hususlar hakkında bilgiler verdi.

İl Merkezinde bulunan 34 okulumuzdaki 3.585 öğrencimizin taramalarının sona ermesi ile birlikte sporcu adayı rezervi konusunda çok elverişli bir duruma gelineceğini belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Erdoğan Akbıyık, şubat ayı itibari ile de aynı çalışmaların ilçelerimizde yürütüleceğini söyledi.