İlimizdeki ikinci ve üçüncü sınıflarda eğitim gören öğrencilerimizin hangi spor branşlarında yetenekli olduklarını tespit etmek ve öğrencilerimizi bu branşlara yönlendirmek amacıyla uygulanan “İlk Okulum İlk Sporum” projesinde sporcu taramaları devam ediyor.

“İlk Okulum İlk Sporum” projemizde öğrencilerimiz Dikey Sıçrama, Sağlık Topu Fırlatma, Durarak Uzun Atlama, Esneklik, Sırt Bacak Kuvveti, Sol El Kavrama Kuvveti, Sağ El Kavrama Kuvveti, 20 metre Sürat Koşusu, El Genişliği ve El Uzunluğu, Kulaç Uzunluğu, Kilo ve boy testleri taramalarına girerek sisteme kayıtları yapıyor.

11 Aralık Pazartesi günü ilk uygulaması yapılan projemizde 23 Ağustos Ortaokulu Spor Salonu’nda İsfendiyarbey İlkokulu, Cumhuriyet İlkokulu, Behçet Necatigil İlkokulu, Yıldırım Beyazıt İlkokulu, Reşit Çubukçuoğlu İlkokulu, ve Alİ Fuat Darende İlkokulu’nda eğitim gören toplam 678 öğrencimizin taramaları yapıldı.

Aytaç Eruz Anadolu Lisesi Spor Salonu’nda gerçekleştirilen taramalara ise Orhan Şaik Gökyay İlkokulu’ndan 327, Mehmet Akif Ersoy İlkokulu’ndan 103 ve Candaroğulları İlkokulu'ndan 334 öğrencimiz katıldı.

Yapılan son uygulamaların ardından il merkezinde sporcu taramalarına katılan öğrenci sayısı 1.442’ye ulaştı.

“İlk Okulum İlk Sporum” projemizde bir sonraki çalışma 25 Aralık Cuma günü Kuzeykent İlkokulu Spor Salonu’nda Kuzeykent İlkokulu'nda eğitim gören 162 öğrencimizin katılımı ile gerçekleştirilecek.