İlimizdeki ikinci ve üçüncü sınıflarda eğitim gören öğrencilerimizin hangi spor branşlarında yetenekli olduklarını tespit etmek ve öğrencilerimizi bu branşlara yönlendirmek amacıyla uygulanan “İlk Okulum İlk Sporum” projesinde sporcu taramaları devam ediyor.

“İlk Okulum İlk Sporum” projemizde öğrencilerimiz Dikey Sıçrama, Sağlık Topu Fırlatma, Durarak Uzun Atlama, Esneklik, Sırt Bacak Kuvveti, Sol El Kavrama Kuvveti, Sağ El Kavrama Kuvveti, 20 metre Sürat Koşusu, El Genişliği ve El Uzunluğu, Kulaç Uzunluğu, Kilo ve boy testleri taramalarına girerek sisteme kayıtları yapıyor.

Okullarından İl Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi servis araçlarımızla alınan öğrencilerimiz salonda taramaları yapıldıktan sonra tekrar okullarına bırakılıyor.

11 Aralık Pazartesi günü ilk uygulaması yapılan projemizde 23 Ağustos Ortaokulu Spor Salonu’nda İsfendiyarbey İlkokulu, Cumhuriyet İlkokulu, Behçet Necatigil İlkokulu, Yıldırım Beyazıt İlkokulu, Reşit Çubukçuoğlu İlkokulu, ve Alİ Fuat Darende İlkokulu’nda eğitim gören toplam 543 öğrencimizin taramaları yapıldı.

Aytaç Eruz Anadolu Lisesi Spor Salonu’nda gerçekleştirilen taramalara ise Candaroğulları İlkokulu’ndan 282, Orhan Şaik Gökyay İlkokulu’ndan 263 ve Mehmet Akif Ersoy İlkokulu’ndan ise 93 öğrencimiz katıldı.

Kuzeykent İlkokulu Spor Salonu’nda yapılan uygulamalarda, Kuzeykent İlkokulu’ndan 147, Özel Artsam Koleji’nden 49, Özel Hazerbey İlkokulu’ndan 35, Hacıbey İlkokulu’ndan 44, Darende İlkokulu’ndan 195, Org. Atilla Ateş İlkokulu’ndan 57, Şehit Yavuz Ulutaş Çelikoğlu İlkokulu’ndan 44, Şeker İlkokulu’ndan 19 öğrencimizin taramaları gerçekleştirildi.

Toki İlkokulu’ndan 360, Durucay İlkokulu’ndan 32, Elyakut İlkokulu’ndan 48, Akkaya İlkokulu’ndan 8, Karadere İlkokulu’ndan 28, Kurusaray İlkokulu’ndan 8 ve Karaş İlkokulu’ndan 29 öğrencimizin taramaları ise Fen Lisesi Spor Salonu’nda yapıldı.

8 Ocak Pazartesi günü Hüsnü Tandoğan Spor Salonu’nda başlayan “İlkokulum İlksporum” proje taramalarımıza ise Abdulhakhamit İlkokulu’ndan 60, Özel Bahçeşehir İlkokulu’ndan 50 ve Atatürk İlkokulu’ndan ise 133 öğrencimiz katıldı.

Böylelikle 11 Aralık – 12 Ocak tarihleri arasında bir ayda Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüzce toplam 2 bin 527 öğrencimizin taramaları yapıldı ve sisteme kaydedildi.

“İlkokulum İlksporum” proje uygulamamız 15 Ocak Pazartesi günü Hüsnü Tandoğan Spor Salonu’nda Gazipaşa İlkokulu’ndan 370 öğrencimizin katılımı ile devam edecek.