İlimizdeki ikinci ve üçüncü sınıflarda eğitim gören öğrencilerimizin hangi spor branşlarında yetenekli olduklarını tespit etmek ve öğrencilerimizi bu branşlara yönlendirmek amacıyla uygulanan “İlk Okulum İlk Sporum” projesinde sporcu ilçe taramaları başladı.

Merkezde eğitim gören toplam 3025 öğrencimizin taramalarının ardından ilçe taramalarının ilk durağı olan Taşköprü ilçemizde toplam 756 öğrencimizin ölçümleri yapılacak.

Toplam iki gün sürecek olan uygulamada 8 Şubat Perşembe günü Bekdemir Ekşi İlkokulu’ndan 23, SEKA İlkokulu’ndan 42, Atatürk İlkokulu’ndan 173 ve Muzafferettin Gazi İlkokulu’ndan ise 99 öğrencimiz olmak üzere toplam 337 çocuğumuzun taramaları yapıldı ve sisteme kaydedildi.

“İlk Okulum İlk Sporum” projemizde öğrencilerimiz Dikey Sıçrama, Sağlık Topu Fırlatma, Durarak Uzun Atlama, Esneklik, Sırt Bacak Kuvveti, Sol El Kavrama Kuvveti, Sağ El Kavrama Kuvveti, 20 metre Sürat Koşusu, El Genişliği ve El Uzunluğu, Kulaç Uzunluğu, Kilo ve boy testleri taramalarına girerek ölçümlerini yaptırdı.

İl Müdürlüğümüz servis araçları ile okullarından alından öğrencilerimiz taramaların ardından tekrar servis araçlarımızla okullarına götürüldü.

Yapılan ölçümler esnasında Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan’da uygulamanın yapıldığı Taşköprü Spor Salonumuzu ziyaret etti. Belediye Başkanı Arslan’a Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Erdoğan Akbıyık eşlik etti.

Tek tek parkurları dolaşan Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, çocuklarımızla sohbet ederken, “İlk Okulum İlk Sporum” projesi tişörtünü dağıttı ve öğrencilerimize bir takım ikramlarda bulundu.

Taşköprü ilçemizde yapılacak diğer uygulama 9 Şubat Cuma günü yapılacak ve Alatarla İlkokulu’ndan 109, Avukat Murat Ülgen İlkokulu’ndan 93, Fatih İlkokulu’ndan 188 ve Taşköprü İlkokulu’ndan 29 öğrencimizin katılımı ile gerçekleşecek.

Taşköprü’de gerçekleşen ve toplam iki gün sürecek olan “İlk Okulum İlk Sporum” projemizde ilçemizde toplam 756 öğrencimizin ölçümleri yapılmış olacak.