İlk Okulum İlk Sporum projemizin ilçe taramaları tüm hızıyla devam ediyor.

İlçe taramalarınında Taşköprü, Devrekani, Seydiler, Küre, Daday, Ağlı ve İhsangazi ilçemizdeki ikinci ve üçüncü sınıf öğrencilerinin ölçümlerinin tamamlanmasının ardından Araç ilçemizde de taramalar yapıldı.

İlçelerimizde şimdiye kadar taramaları yapılan 1499 öğrencimizin ardından Araç ilçemizde de toplam 393 öğrencimizin ölçümleri gerçekleştirildi.

Araç Spor Salonu’nda Ahmet Yesevi İlkokulu’ndan 214, İğdir ilkokulu’ndan 97, Kayaboğazı Kemal Uçar İlkokulu’ndan 14, Yeşilova ilkokulu’ndan 23, Şehit Ünsal Aksoy YBO’dan 19 ve Boyalı Ertürk Yöndem YBO’dan 26 çocuğumuzun taramaları yapıldı ve sisteme kaydedildi.

İl Müdürümüz Erdoğan Akbıyık’ın da takip ettiği “İlk Okulum İlk Sporum” projemizde öğrencilerimiz Dikey Sıçrama, Sağlık Topu Fırlatma, Durarak Uzun Atlama, Esneklik, Sırt Bacak Kuvveti, Sol El Kavrama Kuvveti, Sağ El Kavrama Kuvveti, 20 metre Sürat Koşusu, El Genişliği ve El Uzunluğu, Kulaç Uzunluğu, Kilo ve boy testleri taramalarına girerek ölçümlerini yaptırdı.

İl Müdürlüğü ve Özel İdare Servis araçları ile okullarından alınan çocuklarımız uygulamaların ardından tekrar okullarına teslim edildi.

“İlk Okulum İlk Sporum” projemiz 21 Şubat Çarşamba günü Azdavay ve Pınarbaşı, 22 Şubat Perşembe günü Şenpezar’da ve 23 Şubat Cuma günü ise Hanönü ilçemizdeki öğrencilerimizle buluşacak.