"İlk Okulum İlk Sporum" projemizin ilçe taramalarında sona gelindi.

İlçe taramalarınında Taşköprü, Devrekani, Seydiler, Küre, Daday, Ağlı, İhsangazi ve Araç ilçemizdeki ikinci ve üçüncü sınıf öğrencilerinin ölçümlerinin tamamlanmasının ardından Azdavay, Pınarbaşı, Şenpazar, Hanönü, Çatalzeytin, Bozkurt, Abana, İnebolu, Doğanyurt ve Cide ilçelerimizin de taramaları tamamlandı.

İlçelerimizde şimdiye kadar 3.573 öğrencimizin taramaları yapılırken, toplam 18 ilçemizdeki öğrencilerimizin ölçümleri tamamlanmış oldu.

Tüm antrenörlerimizin başlangıcından beri özveri ve titizlikte ölçümlerini yaptığı “İlk Okulum İlk Sporum” projemizde öğrencilerimiz Dikey Sıçrama, Sağlık Topu Fırlatma, Durarak Uzun Atlama, Esneklik, Sırt Bacak Kuvveti, Sol El Kavrama Kuvveti, Sağ El Kavrama Kuvveti, 20 metre Sürat Koşusu, El Genişliği ve El Uzunluğu, Kulaç Uzunluğu, Kilo ve boy testleri taramalarına girdi ve herbir öğrencimiz tek tek sisteme kaydedildi.

İl Müdürlüğü ve Özel İdare Servis araçları ile okullarından alınan çocuklarımız uygulamaların ardından tekrar okullarına teslim edildi.

“İlk Okulum İlk Sporum” projesi 8 – 9 Mart tarihlerinde son ilçemiz Tosya’da toplam 842 öğrencilerimiz ile buluşacak.

Tosya ilçemizdeki öğrencilerimizin ölçümlerinin ardından merkezde 3.025, 19 ilçemizde ise 4.415 öğrencimiz ile toplam 7.440 çocuğumuzun taramaları tamamlanmış olacak.