19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı da içerisinde barındıran Gençlik Haftası açılış töreni Cumhuriyet Meydanı’nda yapıldı.

15 Mayıs Salı günü düzenlenen törene Kastamonu Belediye Başkan Vekili Eşren Can, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Erdoğan Akbıyık, protokol üyeleri ile öğrenciler, sporcular ve vatandaşlar katıldı.

Tören öncesinde Gençlik Haftası etkinlikleri çerçevesinde ilimizde yapılacak müzikli ve eğlence programlarının Filistin’de yaşanan mezalim olay nedeniyle iptal edildiği duyruldu.

Okunan İstiklal Marşımız ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimiz için gerçekleşen saygı duruşunun ardından İl Müdürümüz Akbıyık, kürsüye davet edildi.

İl Müdürümüz Erdoğan Akbıyık konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

Sevgili Gençler,

Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı içinde barındıran Gençlik Haftası kutlamalarının bir yenisini daha gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz.

Bilindiği üzere 15 Mayıs, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Bandırma vapuru ile Samsun’a yola çıkacağının kararlaştırıldığı, 19 Mayıs ise Samsun'a ulaşarak yedi düvele karşı Kurtuluş Savaşı’nı başlattığı gündür.

81 ilde bu hafta kutlandığı gibi ilimizde de çeşitli spor ve sanat etkinlikleriyle kutlanacaktı ancak HAYDUT DEVLET İSRAİL’İN FİLİSTİN’Lİ KARDEŞLERİMİZE YÖNELİK YAPMIŞ OLDUĞU ALÇAKÇA SALDIRI NEDENİYLE ÜLKEMİZDE 3 GÜN MİLLİ YAS İLAN EDİLDİ. BU NEDENLE DE YAPACAĞIMIZ EĞLENCELİ VE MÜZİKLİ PROGRAMLARIMIZIN TAMAMI İPTAL EDİLDİ.

Sevgili Gençler,

15 Mayıs 1948’de bağımsızlığını ilan eden siyonist devlet İsrail, Filistin’i 1967’de işgal etti. Özellikle başkent Kudüs'ün işgali Müslümanların kanayan yarası haline gelirken, dün yani 14 Mayıs 2018 Pazartesi günü, mukaddes ay Ramazan’ın arifesinde gökte yapılıp, yere indirilen şehri ikinci kez işgal etti.

ABD'nin büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma kararını Gazze sınırında protesto eden silahsız masum din kardeşlerimize gerçek mermiler ile ateş açan siyonist devlet İsrail’in askerleri tarafından 59 Filistinli kardeşimiz şehit oldu 2 bin 771’i ise yaralandı.

Siyonist devlet İsrail, bir kere daha, tüm uluslararası hukuk ve savaş kurallarını ihlal ederek, orantısız güç kullanmak suretiyle, Gazze"de kadın çoluk çocuk demeden, Filistin halkına karşı gözleri kör, kulakları sağır olmuş, vicdanları kararmış, Batılı ülkelerin açık desteği ile soykırım uygulamaya devam ediyor. Hal böyle iken, Müslüman bilinen ülkelerin bazılarının yıllardır süren bu mezalimi, bu acımasız soykırımı tepkisiz bir şekilde seyretmesini hayretle izliyoruz.

Sevgili Gençler,

Sizler, bu hain ve zalimce katliama tepkinizi gür seslerle dillendirmelisiniz. Filistin’e, kutsal şehir Kudüs’e ve din kardeşlerimize kendi memleketiniz gibi sahip çıkmalısınız.

Ne diyor ÜSTAD NECİP FAZIL;

Ben Kudüs`ü Kol Saati Gibi Taşıyorum.

Ayarlanmadan Kudüs`e, boşuna vakit geçirirsin.

Sahi Ne Kadarımız Kudüs’ten haberdarız, ne kadarımız kendimizi, saatimizi Kudüs`e ayarladık.

Ne kadar dualarımızda yer verdik.”

Sevgili Gençler,

Her Müslümanın kadim davasıdır Kudüs, Hz.Zekeriya (as),   Hz.Davud (as), Hz.Süleyman (as) ve HZ. MUHAMMED MUSTAFA (SAV) EFENDİMİZİN davasıdır bu dava. İlk fethini gerçekleştiren Hz.Ömer (ra)’den ve Büyük Komutan Selahaddin Eyyubi`den kalan bir emanettir bizlere.

Yüce Allah’ın yeryüzündeki üç hareminden biridir Kudüs.

ÜSTAD SEZAİ KARAKOÇ'UN tabiriyle;

“Gökte yapılıp yere indirilen şehirdir Kudüs."

Bizler, tüm yurtta olduğu gibi bu mezalime karşı tepkimizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Hep birlikte Filistinli din kardeşlerimizin yanlarında olduğumuzu haykıracağız.

Sözlerimi bu duygu ve düşünceler eşliğinde yine ÜSTAD NECİP FAZIL ‘ın bir dizesi ile bitirmek istiyorum.

“Yıkılasın İsrail enkazını göreyim.

Sana ülke diyenin yüzüne tüküreyim.”

İl Müdürümüz Erdoğan Akbıyık’ın yapmış olduğu bu anlamlı konuşmanın ardından sırası ile boks, eskrim, kick – boks ve karate gösterileri yapıldı.

Dart, Masa Tenisi ve Badminton branşlarında açılan stantlarda spor yapma imkanı bulan katılımcılar, Gençlik Merkezimizin faaliyetlerinin yer aldığı tanıtım standını ziyaret ettiler.