19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 99. Yıldönümü etkinlikleri ile Gençlik Haftası kutlamaları çerçevesinde ilimizde yapılacak etkinlikler başladı.

16 Mayıs Çarşamba günü Hüsnü Tandoğan Spor Salonu’nda Liseler Arası Spor Yarışmaları düzenlenirken, Gazi Stadı’nda ise hem Gençlik Haftası hem de Koşabiliyorken Koş projemiz kapsamında Özlem Burma MTAL, Hüma Hatun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Kastamonu Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından okçuluk gösterileri düzenlendi.

Hüsnü Tandoğan Spor Salonu’nda 17 okulun katılımı ile gerçekleşen yarışmalarda öğrenciler basketbol serbets atış, dart, hentbol 7 metre atışı, futsal 7 metre atışı, 20 metre koşu, halat çekme yarışmalarında birbirleri ile yarıştı.

Gazi Stadı’nda düzenlenen ve tamamen eski usul yöntemle gerçekleşen okçuluk gösterileri ise büyük ilgi gördü. Gösteride Özlem Burma MTAL, Hüma Hatun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Kastamonu Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin yapmış olduğu başarılı atışlar izleyenlerden büyük alkış aldı. İl Müdürümüz Erdoğan Akbıyık’ın da yakından takip ettiği gösteriler sonunda İl Müdürümüz Akbıyık ve misafirler de atışlar gerçekleştirdi.