Gençlik ve Spor Bakanlığımız ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ortaklaşa yürütülecek olan ve tüm yurtta uygulanacak Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi’nde sona eren ilçe taramalarının ardından il merkezinde de başladı.

Proje kapsamında ilimiz ilkokullarımızda eğitim gören 3. Sınıf öğrencilerimize yönelik taramalar yapılırken 7 Mayıs Pazartesi günü ilçelerimizde başlayan çalışmalarda toplam 2 bin 184 öğrencimizin ölçümleri yapıldı.

Yapılan ilçe taramalarının sonrası projemizin il merkezindeki uygulaması 18 Mayıs Cuma günü Hüsnü Tandoğan Spor Salonu’nda Ali Fuat Darende İlkokulu, Behçet Necatigil İlkokulu, Reşit Çubukçuoğlu İlkokulu, Yıldırım Beyazit İlkokulu, İsfendiyarbey İlkokulu ve Cumhuriyet İlkokulu’nda eğitim gören 340 öğrencimizin katılımı ile gerçekleştirildi.

Antrenörlerimiz eşliğinde yapılan ölçümlerde çocuklarımız Sağlık Topu Fırlatma, Dikey Sıçrama, Oturma Yüksekliği ve Kulaç Ölçer, 20 metre sürat koşusu, Çeviklik, Pençe Kuvveti, Esneklik ve Boy / Kilo parkurlarına giriyor. 

Öğrencilerimizin tüm ölçümleri titizlikler gerçekleştirilirken, yapılan testler sonucunda sonuçlar sisteme kayıt edildi.

Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projemiz il merkezi taramaları 24 Mayıs tarihine kadar devam edecek.