Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. Osman Aşkın Bak, bakanlığımızın ilimizdeki yatırımlarını incelemek üzere Kastamonu'ya geldi. 

Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. Osman Aşkın Bak, Tosya'da düzenlenen miting programının akabinde ilimizde Olimpiyatlara Hazırlık ve Eğitim Merkezi'ne dönüştürülmesi planlanan Mahalli İdareler Eğitim Merkezi'nde ve Gazi Stadı'nda incelemelerde bulundu. 

Bakanımız Bak'a her iki inceleme esnasında Spor Genel Müdürümüz Mehmet Baykan, Spor Genel Müdür Yardımcımız Dursun Türk, Spor Toto Teşkilat Başkanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Valimiz Yaşar Karadeniz, Milletvekillerimiz Metin Çelik ve Murat Demir, Belediye Başkanımız Tahsin Babaş, Spor Genel Müdürü Danışmanımız Rıdvan Özkan, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürümüz Erdoğan Akbıyık, AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü de eşlik etti. 

Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. Osman Aşkın Bak incelemelerini tamamladıktan sonra yaptığı açıklamada MİEM'i Olimpiyat Hazırlık Merkezi'ne, 4 bin seyirci kapasiteli Gazi Stadı'nı ise yerinde 12 bin 500 seyirci kapasiteli butik bir stada dönüştüreceklerinin belirtti.

Her iki çalışmanında 2019 yatırım programına alınacağını kaydeden Bakanımız Bak, Kastamonu Merkez Spor Salonu'nu ise 26 Temmuz'da ihale edeceklerini müjdeledi. 

Kuzeykent Sporcu Kompleksi'ni en kısa sürede hizmete açacaklarını belirten Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. Osman Aşkın Bak, 2019'da salonu olmayan ilçelere spor salonu kazandıracaklarını kaydetti.

“OLİMPİYAT HAZIRLIK MERKEZİ YAKLAŞIK 20 MİLYON TL”

MİEM'in Olimpiyat Hazırlık Merkezi'ne dönüştürülmesinin yaklaşık 20 milyon TL'lik bir yatırım gerektirdiğini vurgulayan Gençlik ve Spor Bakanımız Bak, “Kadı Dağı’ndaki tesislerimizi inceledik. Orası için hazırladığımız proje yaklaşık 20 milyon TL tutarındadır. O proje ile birlikte burasını Olimpiyat Hazırlık Merkezi haline getireceğiz” diye konuştu. 

“GAZİ STADYUMU 2019'DA PROGRAMA ALINACAK”

Gazi Stadı'nın kapasitesinin 12 bin 500'e çıkarılacağını belirten Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. Osman Aşkın Bak, “Stadyum yapımı için de hazırlıkları yaptık. Onu da 2019 yatırım programına aldıracağız. Onun çalışmalarını da yapıyoruz. Güzel 12 bin 500 kapasiteli butik bir stadyum yapacağız. Daha önce Akhisar’a ve Afyon’a yaptığımız statlara benzer biz stat yapacağız. Uygun bir butik stat planlıyoruz. Bunu yaparken müsabakalar aksamadan yerinde yapacağız. Bölüm, bölüm hızla güzel bir eser ortaya çıkacaktır” ifadelerini kullandı.

“SALONUN İHALESİ 26 TEMMUZ'DA”

Kastamonu Merkez Spor Salonu'nun ihale tarihinin de netleştiğini kaydeden Bakanımız Bak, “Sporun her noktasında gelişen bir yatırım ağı var. Kastamonu’da Merkez Spor Salonu’nun ihalesini 26 Temmuz’da gerçekleştireceğiz. Yer hazır, başlayıp, hemen kısa sürede tamamlayacağız. Çok fonksiyonel bir salon olacak. Aynı anda üç takım antrenman yapabilecek, üçe bölünebilicek. Çok özel bir proje” dedi. 

“SPORCU KOMPLEKSİ EN KISA ZAMANDA AÇILACAK”

Kuzeykent'te yapımı tamamlanmak üzere olan Kastamonu Spor Kompleksi'ni en kısa sürede açacaklarına dikkat çeken Bakanımız Bak, “Bir de güzel bir tesis olan, bitmiş bir spor kompleksi var. En kısa zamanda bu güzel tesisimizi Kastamonuluların hizmetine açacağız” ifadelerini kullandı.

“SALONU OLMAYAN İLÇELERE PREFABRİK SPOR SALONU YAPACAĞIZ”

Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. Osman Aşkın Bak ayrıca spor salonu olmayan ilçelerede spor salonu müjdesi verdi. Bakanımız Bak 2019'da Kastamonu'da salonu olmayan ilçe kalmayacağını kaydetti ve “Salonu olmayan üç ilçemiz var. Küre, Şenpazar ve Pınarbaşı. Oralara prefabrik salonlar yapıyoruz. Programa aldık. Semt sahalarımızı, ilçe sahalarımızı yeniliyoruz. Onlarla ilgi çalışmalarımız da devam ediyor. Kastamonu’ya bir dahaki geldiğimizde çok daha güzel tesislerle olacağız” diye konuştu. 

BU COĞRAFYADA HER ZAMAN AYAKTA KALACAĞIZ

“Bu coğrafyada biz her zaman ayakta kalacağız ve güçlü olacağız. Askerimiz şuanda Mümbiç’e girdi. Türk Ordusu bu çoğrafyadaki en güçlü ordudur. Terör örgütleri ile yıllarca güçlü bir şekilde mücadele etmiştir. Şuanda  hem Fırat Kalkanı operasyonu yaparak DAEŞ’e bir darbe indirmiştir. Suriyelilere güvenli bölge oluşturdu. Şimdi Cerablus’a bayramda insanlar gitti. 180 bine yakın insan oraya yerleşmeye başladı. Ardından Zeytin Dalı Operasyonu ile Afrin’de ki oyunu da bozdu. Orada ki siperleri ve mevzileri yerli bir etti. Şimdi de Amerikalılarla yapılan görüşmeler neticesinde askerimiz Mümbiç’e girdi. Tabi Kandil’e operasyon sürüyor. O yüzden bu ordumuz, bu milletimiz bu çoğrafda bin yıldır olduğu gibi mücadele etmeye, ayakta kalmaya ve güçlü Türkiye’nin temellerini atmaya devam edecektir.” şeklinde konuştu.