15 Temmuz darbe teşebbüsünün, milletin demokrasisine sahip çıkması şuuru ile yine milletçe engellendiğinden hareket ederek bu şuurun canlı tutulması amacıyla tüm ülkemizde olduğu gibi ilimizde de 15 Temmuz Anma Programı düzenlenecek.

Bu doğrultuda Kastamonu Valiliğimiz ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz ve Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenecek sportif etkinliklerin en kapsamlısı olarak ulusal bazda 15 Temmuz Şehitlerini Anma Bisiklet Yarışmaları düzenlenecek.

Bu sene ikincisi düzenlenecek olan yarışlar 15 Temmuz Pazar günü 2 yarış şeklinde düzenlenecek ve ilimiz Türkiye’nin dört bir yanından profesyonel kulüplerin forması altında sporcuları konuk edecek.

İlk yarış saat 9.00’da başlayacak ve Gençler – Büyük Bayanlar ile Master Erkekler ilimizin en büyük yatırımlarının başında yer alan ve ülkemizde 15 Temmuz hain darbe teşebbüsünün simgelerinden birisi haline gelen Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli’nden 50 km’lik bir parkurda Cumhuriyet Meydanı’na kadar yarışacak.

Yarışların son parkuru ise 100 km’lik bir parkurda gerçekleşecek ve Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayıp yine Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli’nden dönüşü yapılarak tekrar Cumhuriyet Meydanı’nda son bulacak.