Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi birinci aşama test ölçümleri tamamlandı. Kriterler doğrultusunda 1. Aşamada ilimizden seçilen öğrenci listesi belirlendi.

İl merkezi ve ilçelerimizde yapılan taramalar sonucunda toplam 200 çocuğumuz Türkiye çapında ilk %10’luk dilime girmeyi başardı.

Türkiye genelinde toplam 450 bin öğrenci içerisinde ilk 45 bin içerisine dahil olmayı başaran ilimiz, nüfus yoğunluğuna bakıldığında büyük bir başarı kaydetti.

Geleceğin milli takım sporcularının kazanılacağı, olimpiyat düzeyinde sporcuların yetiştirilmesinin planlandığı bu büyük projenin ikinci aşama çalışma programı da belirlendi.

İlçelerimizde beden eğitimi öğretmenleri ve antrenörler eşliğinde, il merkezinde ise İl Müdürlüğü antrenörlerimiz koordinesinde listelerde yer alan öğrencilerimiz önümüzdeki 23 Temmuz’dan itibaren çalışmalara başlayacak.

Cuma günü yapılacak ve projede görev alacak beden eğitimi öğretmenleri ve antrenörlerin katılacağı seminerin ardından proje çalışmaları Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri olmak üzere haftada üç gün ve sekiz hafta süresinde uygulanacak.

Listede yer almayan çocuklarımız Yaz Spor Okullarımıza başvuru yapabilirler.

Listede ismi olan öğrenci velilerimiz 0366 214 65 80 / 117 nolu telefonu arayarak detaylar hakkında bilgi alabilirler.

YETENEK TARAMASI İSİM LİSTESİ

İL MERKEZİ VE İLÇELERİMİZ

YETENEK TARAMASI KAMU SPOTU