Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi hakkında projede görev alacak beden eğitimi öğretmenleri ve antrenörlerimize seminer verildi.

20 Temmuz Cuma günü Gençlik Merkezimizde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Erdoğan Akbıyık başkanlığında düzenlenen seminere, Spor Şube Müdürümüz ve Kastamonu Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Adem Keloğlu, Spor Uzmanı Fatih Aksel, ilçelerde görev alacak beden eğitimi öğretmenleri ile İl Müdürlüğü antrenörlerimiz katıldı.

Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi’ne aynı yıl içerisinde İl Müdürlüğümüz tarafından hayata geçirilen İlk Okulum İlk Sporum projesi nedeniyle tecrübeli girdiklerini belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Erdoğan Akbıyık, taramalar sonucunda iki yüz çocuğumuzun ikinci aşamada yapılacak çalışmalara dahil edildiğini söyledi.

Tüm antrenörlerimizin ve projede görev alan diğer çalışanlarımızın her iki projede de hassasiyet ve özverili bir şekilde çalıştığını, ölçümler sonucunda verilerin güvenilir bir şekilde kaydedildiğini vurgulan İl Müdürümüz Akbıyık, bu nedenle herkese teşekkür etti.

Projenin ikinci aşamasında seçilen çocuklarımız ile yapılacak çalışmalarda yine aynı özveri ve ciddiyeti istediklerini söyleyen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Erdoğan Akbıyık, sekiz haftalık yapılan çalışmalar sonucunda tüm çocuklarımızın tekrar bir teste tabii tutulacağını ve sonuçların güvenilir bir şekilde kaydedilmesinin Kastamonu’nun gelecekte sağlayacağı sportif başarılarda son derece önemli olduğunu belirtti.

Spor Şube Müdürümüz ve Kastamonu Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Adem Keloğlu ise Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi’nde İl merkezi ve ilçelerimizde yapılan taramalar sonucunda toplam 200 çocuğumuz Türkiye çapında ilk %10’luk dilime girmeyi başardığını söyledi.

Türkiye genelinde 450 bin öğrencinin taramalara katıldığını belirten Keloğlu, Kastamonu’nun ilk 45 binlik dilimde yer aldığını ve nüfus yoğunluğu göz önüne alındığında ise bunun büyük bir başarı olarak sayıldığını vurguladı.

Kastamonu’nun proje sonuçları baz alındığında Türkiye ikinci sırada yer aldığının altını çizen Spor Şube Müdürümüz ve Kastamonu Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Adem Keloğlu, bu neticede son derece mutlu ve gururlu olduklarını belirtti.

Seminerde yerelde yapılan İlk Okulum İlk Sporum projesine katkı ve hizmet veren antrenörlerimiz ile diğer çalışanlarımıza İl Müdürümüz Erdoğan Akbıyık tarafından teşekkür belgesi verildi.

Ayrıca Spor Şube Müdürümüz ve Kastamonu Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Adem Keloğlu da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Erdoğan Akbıyık’a spora ve sporcuya verdiği desteklerden ötürü teşekkür etti.

Seminer sonunda hem İlk Okulum İlk Sporum, hem de Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi anısına pasta kesildi ve hatıra fotoğrafı çektirildi.