Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de düzenlenen Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi’nin 2. aşama test ve ölçümleri tamamlandı.

İl merkezi ve ilçelerimizde 3. Sınıflarda eğitim gören toplam 3 bin 307 öğrencimizin 1. Aşamada test ve ölçümleri yapıldı ve gerçekleşme oranı ile Kastamonu %85’lik oran ile Türkiye ikincisi oldu.

Kastamonu’da ilk %6’lık dilime giren 99 öğrencimiz 2. aşama çalışmalarına alındı ve toplam sekiz haftalık bir eğitime tabii tutuldu.

Yapılan eğitimlerin ardından çocuklarımızın projemizin 3. aşaması öncesi tekrar ölçümleri yapıldı.

Test ve ölçüm sürecinde Afyon’da düzenlenen ve 81’ilden katılım olduğu Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi Bilgilendirme ve İstişare toplantısında uygulama, tanıtım ve katılım oranları bakımından Kastamonu örnek üç ilden birisi olarak gösterildi.

Araç, Seydiler, İhsangazi, İnebolu, Çatalzeytin, Taşköprü, Tosya ve İl Merkezimizde yapılan test ve ölçümlerde çocuklarımız Boy / Kilo Ölçümü, Esneklik, Oturma Yüksekliği / Kulaç Uzunluğu, Dikey Sıçrama, El Kavrama Kuvveti, Sağlık Topu Fırlatma, Çeviklik ve Sürat Koşusu parkurlarında tekrar test edildi ve alınan veriler sisteme kaydedildi.