Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi il ve ilçe koordinatörleri toplantısı yapıldı.

Şehit Şerife Bacı Öğretmenevi’nde düzenlenen ve Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Erdoğan Akbıyık başkanlığında gerçekleşen toplantıya, Spor Şube Müdürümüz Adem Keloğlu, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Kendir, Spor Uzmanları Fatih Aksel, Levent Gül, Kastamonu Beden Eğitimi Öğretmenleri İl Temsilcisi Kerem Tek, il ve ilçelerimizde görevli idareci ve öğretmenler katıldı.

Spor Şube Müdürümüz Adem Keloğlu’nun sunumu ile başlayan toplantıda Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Erdoğan Akbıyık, geçtiğimiz dönemde yapılan taramalarda Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün verimli bir işbirliği gerçekleştirdiğini belirtti.

İl ve ilçe bazında uygulanan projenin işleyişinden son derece memnun olduklarını dile getiren Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Erdoğan Akbıyık, projenin yeni dönemde ve gelecekte de devamlılık arz edeceğini söyledi.

Yapılan taramalar ve çalışmalar sonucunda ülke sporuna Kastamonu’dan mutlaka kaliteli sporcular kazandırılacağını belirten İl Müdürümüz Akbıyık, gerek il merkezinde gerek ise ilçelerimizde görev alacak öğretmen ve idarecilerimizden projenin sahaya yansıtılması konusunda hassasiyet ve dikkat gösterilmesini vurguladı.

Spor Şube Müdürümüz Adem Keloğlu ise yapmış olduğu konuşmasında geçtiğimiz dönem yapılan taramaların sayısal verilerine dikkat çekti.

Kastamonu’nun ilk %10’luk dilim değerlendirilmesinde öğrenci katılımı bakımından Türkiye ikincisi olduğunu belirten Keloğlu, 2. Aşama çalışmalarında da %48’lik katılım oranı ile Türkiye birincisi olduğunu söyledi.

Toplantıda Spor Uzmanı Fatih Aksel tarafından projenin çeşitli sunumları yapılırken, dilek ve temenniler ile birlikte toplantı sona erdi.