Tüm ülke genelinde 8 – 14 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan Amatör Spor Haftası etkinlikleri ilimizde de yürüyüş ve çelenk sunma töreni ile başladı.

Atatürk Spor Salonu önünden Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Erdoğan Akbıyık, Şube Müdürümüz Engin Kaya, kurum amirleri, antrenörler ve sporcuların katılımı ile başlayan yürüyüş Cumhuriyet Meydanı’nda sona erdi.

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen, Kastamonu Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başlanı Spor Şube Müdürümüz Adem Keloğlu’nun sunumu ile başlayan törende saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşımızın ardından Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz çelengi İl Müdürümüz Erdoğan Akbıyık tarafından Şehit Şerife Bacı Anıtı’na konuldu.

Kürsüye davet edilen Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Erdoğan Akbıyık konuşmasında;

“Gençlik ve Spor Bakanlığımız, Spor Genel Müdürlüğümüz ile Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu’nun ortaklaşa olarak gerçekleştirdiği, vatandaşlarda düzenli fiziksel aktivite oluşturulmasını özendirmek amacıyla düzenlenecek Amatör Spor Haftası ülke genelinde 8 – 14 Ekim tarihleri arasında yapılacak. 

Bu doğrultuda Amatör Spor Haftası aynı tarihlerde ilimizde de çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

Özellikle gençlerimizin zararlı alışkanlıklardan uzak tutulmasını sağlayacak en güzel araç olan spor, bu hafta gerçekleşecek etkinlikler süresince gerçekleştirilecek.

Amatör Spor Haftası etkinlikleri çerçevesinde insanların spora kazandırılması, özellikle çocuklarımızın spora başlamalarını sağlamak en önemli gayemizdir.

Sporun bir ülkedeki birleştirici gücünü hepimiz görmekteyiz. İlimizde de spor ile birçok zorluğun üstesinden gelebilir, geleceğimiz olan çocuklarımızın hayatlarını, sağlıklı ve zararlı alışkanlıklardan arınmış olarak garanti altına alabiliriz.

Yine gençlerimizin bağlı oldukları kulüplerin ve başarılı sporcuların tanıtılmasını, sosyal sorumluluk duygusunun oluşturulması yönüyle kişi ve kurumları sponsorluk yapmaya teşvik ederek spor bilinci ve kültürünün oluşturulmasını sağlayabiliriz.

2012 yılında 7771 olan lisanslı sporcu sayımızı 2018 yılı itibari ile 25.912 sporcu sayısına ulaştırmış bulunmaktayız. İl Spor Merkezileri Yaz ve Kış Spor Okullarımızın da yükselen grafiği göz önünde bulundurulduğunda sporcu sayımız her geçen gün katlanarak daha da artmaktadır.

2011 yılında 738 olan Yaz Spor Okulları öğrenci sayımız bu yıl 4.403 sayısına ulaşarak il ve ilçelerimizde hedefine ulaşmıştır. Yaz Spor Okullarımızda son sekiz yılda toplam 28.228 öğrenci eğitim almış ve İl Spor Merkezlerimiz il ile ilçelerimizde spor altyapısı bazında bir marka haline gelmiştir.

İl Müdürlüğümüzün, Kastamonu Amatör Spor Federasyonu’nun ve il genelinde toplamda 90 spor kulübümüzün de katkıları ile Kastamonumuz spor yapan bir şehir haline dönüşmüştür.

İlimizde artık her branşta spor yapabilecek antrenör ve mekana sahibiz. Merkezde 17, il genelinde ise toplam 50 tesisimiz ile spor yapmak ve spora destek olmak isteyen tüm kesimlerin hizmetindeyiz. Ayrıca ilimizde süren yatırımlarımız ile de hizmetinizde olmaya devam edeceğiz.                  

Bu doğrultuda henüz yapımı tamamlanan ve halkımızın hizmetine sunulan Kastamonu Spor Kompleksimiz yeni ve modern kapalı yüzme havuzu, farklı branşlarımızın bir arada çalışabileceği toplam                     12 antrenman salonu ile ilimizin sportif başarısını artırmasında en önemli tesisimiz olacaktır.

Biz biliyoruz ki insanlarımız spor yapmak istiyor; onların spor yapabileceği imkânlar da Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile spor kulüplerimizin imkânları dâhilinde gerçekleştiriliyor.

Tesislerimizin kullanımları sonucu bu hafta sonu ödüllerinin verileceği ulusal ve uluslararası dalda başarı elde ederek ilimizi ve tabii ki bizleri de gururlandıran sporcularımızın olması ayrı bir mutluluk kaynağımızdır.

Başarılı sporcularımız ulusal federasyon yarışmalarında toplam 33 Türkiye Birinciliği kazanmış, Ay Yıldızlı formamız ile birlikte uluslararası müsabakalarda 17 derece ile birlikte göğsümüzü kabartmıştır.

Özel sporcularımız ise atletizm, badminton ve yüzme branşlarında ilimize bu sezon toplam 19 derece kazandırmışlardır.

Ayrıca yıllardır yapılan çalışmalarımız neticesinde 2 sporcumuz 6 – 18 Ekim tarihlerinde Arjantin’de düzenlenecek olan 2018 Yaz Gençlik Olimpiyatları’nda Türkiye Genç Milli Plaj Hentbol takımımızda yer alarak ülkemizi temsil etmeye hak kazanmışlardır.

İnanıyorum ki, Kastamonu’da amatör spor hak ettiği yeri alacak ve her hanede spor yapan kişi sayısı giderek artacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle gurur kaynağımız olan tüm sporcularımızı tebrik ediyor, başta sizler olmak üzere tüm Kastamonu halkımızın Amatör Spor Haftası’nı kutluyorum.” İfadelerini kullandı.

Tören kutlama haftası programının okunması ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.