Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından tüm yurtta hayata geçirilen Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi’nin 2018 – 2019 Eğitim – Öğretim Yılı 1. Aşama ölçümleri devam ediyor.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz antrenörleri ile Beden Eğitimi Öğretmenlerimizin özverili bir şekilde gerçekleştirdiği ölçümlerde toplam 19 ilçemizde üçüncü sınıflarda eğitim gören bin 813 öğrencimizin taramaları gerçekleştirildi.

Yapılan ilçe taramalarının ardından il merkezimizde eğitim gören öğrencilerimizin ise ölçümleri Atatürk Spor Salonumuzda yapılıyor.

Çocuklarımızın ölçümleri boy ve kilo ölçümü, esneklik, oturma yüksekliği ve kulaç uzunluğu ölçümü, dikey sıçrama, el kavrama kuvveti, sağlık topu fırlatma, çeviklik ve 20 metre sürat koşusu parkurlarında gerçekleştiriliyor.

Şu ana kadar il merkezinde 606 çocuğumuzun taramaları yapılırken, 7 Kasım Cuma günü sona erecek 1. Aşama ölçümlerinde merkezde toplam bin 771 öğrencimizin verileri sisteme yüklenecek.

Yapılacak 1. Aşama uygulamasının ardından il merkezi ve ilçelerimizde toplam 3 bin 584 öğrencimiz taramalara katılmış olacak.