Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzde görevli antrenörlerimiz ile Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi ve Anadolu Yıldızlar Ligi hakkında toplantı yapıldı.

Gençlik Merkezimizde düzenlenen ve Spor Şube Müdürümüz Adem Keloğlu başkanlığında gerçekleşen toplantıya Spor Uzmanı Emel Karkacıoğlu, Sportif Eğitim Uzmanları Levent Gül, Fatih Aksel ve antrenörlerimiz katıldı.

Toplantıda ilk olarak Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi’nde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz antrenörleri ile Beden Eğitimi Öğretmenlerimizin özverili bir şekilde gerçekleştirdiği ölçümlerde toplam 19 ilçemizde üçüncü sınıflarda eğitim gören bin 813 öğrencimizin taramaları gerçekleştirildiği kaydedildi.

7 Kasım Cuma günü sona eren il merkezi taramalarında ise bin 771 çocuğumuzun ölçümlerinin yapıldığı, ilçeler ile birlikte 3 bin 594 öğrencimizin verilerinin sisteme yüklendiği belirtildi.

2017-2018 Eğitim – Öğretim Yılı’nda yapılan taramalar sonucunda 3 bin 307 çocuğumuz arasında seçilen 200 öğrencimizin çalışmalarının hafta sonu yapılacağı vurgulandı.

Spor Şube Müdürümüz Adem Keloğlu toplantıda Anadolu Yıldızlar Ligi’ne ilimizden katılacak sporcuların belirlenmesi ile ligler başlamadan antrenmanların başlatılarak, takım ve sporcularımızın Analig’lere hazır katılmaları gerektiğini söyledi.