Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan 16 Nisan 2016 tarihinde imzalanan İş Birliği Protokolü sonucunda ülke genelinde hayata geçirilen ve aynı zamanda Kastamonu'da da uygulanan “Yüzme Bilmeyen Kalmasın” projesi 19 Kasım Pazartesi günü başladı.

Çalışmaları başlayan projemizde Cumhurbaşkanlığımızın 2. Yüz Günlük İcraat Programı sonunda kadar tüm yurtta yaklaşık olarak 100 bin çocuğumuza yüzme öğretilmesi amaçlanıyor.

İlimizde de 3 ve 4. Sınıflarda eğitim gören öğrencilerimizle üç dönemde birer aylık periyotlarda ücretsiz yüzme eğitimleri verilecek.

Kastamonu Spor Kompleksimizde ve Taşköprü Kapalı Yüzme Havuzumuzda antrenörlerimizin özverili çalışmaları ile ilk etap çalışmalarımız 320 öğrenci ile başladı.

19 Kasım – 14 Aralık 2018 tarihleri arasında “Yüzme Bilmeyen Kalmasın”  projesi birinci dönem eğitimlerinden il merkezinde Kuzyaka İlköğretim Okulu, Kayı İlköğretim Okulu, Kuzeykent İlköğretim Okulu, Ceritoğlu İlköğretim Okulu, Toki İlköğretim Okulu, Mescit İlköğretim Okulu, Elyakut İlköğretim Okulu ve Reşit Çubukçuoğlu İlköğretim Okulu’nda eğitim gören öğrencilerimiz faydalanacak.

Kastamonu’da yapılacak proje çalışmalarında üçüncü ay sonunda toplam bin 250 öğrenciye yüzme öğretilmesi hedefleniyor.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak bu konuda duyarlılık gösteren İl Milli Eğitim Müdürlüğü idarecilerimize, okul idarecilerimize ev öğrenci velilerimize sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.