Anadolu Yıldızlar Ligi Taekwondo Yarı Final Müsabakaları ilimizde düzenlendi.

12 – 14 Nisan tarihlerinde düzenlenen mücadeleler Atatürk Spor Salonu’nda yapıldı.

Kız ve erkeklerde toplam 24 takımdan 229 sporcunun mücadele ettiği turnuvada ilimizi kız ve erkek bölge takımlarımız temsil etti.

13 Nisan Cumartesi günü Atatürk Spor Salonu’nda organizasyonun seremonisi yapılırken, törende okunan İstiklal Marşımız ve saygı duruşunun ardından Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Reşat Asrak bir konuşma gerçekleştirdi.

İl Müdürümüz Asrak konuşmasında böyle önemli bir organizasyonun Kastamonu’da düzenlenmesi nedeniyle son derece mutlu ve gururlu olduklarını belirtti.

Turnuvada 229 sporcunun yanı sıra 20 hakem, 40 antrenör ve idareci ile 300 yakın katılımcının yer aldığına dikkat çeken İl Müdürümüz Reşat Asrak, organizasyonda emeği olan herkese teşekkür etti ve tüm illere başarılar diledi.

Analig Taekwondo Yarı Finalleri müsabakaları sonucunda kızlarda Düzce, Samsun ve Ordu illeri ile erkeklerde Zonguldak, Kastamonu ve Tokat takımları Türkiye Finallerine katılmaya hak kazandı.

Kastamonu Erkek Bölge Takımımızda 61 kg’da Fethullah Uyumaz birinci, 57kg’da Alperen Öztürk birinci, 49 kg’da Yiğit Mert Gülşen ikinci, 33 kg’da Orhan Berke Okuşluk ikinci olurken, Kız Bölge Takımımızda ise 55kg’da Şevval Ceren Bilir birinci, 47kg’da Bağdegül Karagücük ikinci, 33kg’da Yağmur Pehlivanoğlu üçüncü, 51 kg’da Melda Baş üçüncü ve 59 kg’da Gözde Nur Çevik üçüncü oldu.

Derece elde eden sporcular ödüllerini Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Reşat Asrak, Şube Müdürlerimiz Engin Kaya, Adem Keloğlu, bakanlık ve federasyon temsilcilerinden aldı.