Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Minik Kız – Erkek Kuşak Güreşi Türkiye Şampiyonası ilimizde yapıldı.

7 – 8 Eylül tarihlerinde düzenlenen şampiyonaya 26 ilden 246 sporcu katıldı.

Hüsnü Tandoğan Spor Salonu’nda düzenlenen organizasyonda ayrıca 50 idareci ve antrenör ile 35 hakem görev aldı.

Kastamonu Valimiz Yaşar Karadeniz, Kastamonu Milletvekilimiz Avukat Metin Çelik, Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Reşat Asrak, Geleneksel Spor Dalları Federasyonu As Başkanı Günal Genç, Kastamonu AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü’nün de katılımı ile şampiyona öncesi seremoni düzenlendi.

Spor Şube Müdürümüz ve Kastamonu A.S.K.F. Başkanı Adem Keloğlu’nun sunumu ile gerçekleşen seremonide sporcuların geçiş töreninin ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşımız okundu.

Konuşmalarını yapmak üzere kürsüye davet edilen İl Müdürümüz Reşat Asrak, bu önemli şampiyonanın ilimizde düzenlenmesinden son derece mutlu olduklarını dile getirdi ve katılan tüm sporculara başarılar diledi.

İki gün süren karşılaşmalar seyir zevki yüksek mücadelelere sahne olurken, derece elde eden sporcular madalya ve başarı belgesi ile ödüllendirildi.

Ayrıca iller kazandıkları madalya bazında derecelendirilerek kupa ile ödüllendirilirken, erkeklerde Afyon birinci, Burdur ikinci, Bilecik üçüncü, Konya dördüncü, kızlarda Kahramanmaraş birinci, Manisa ikinci, Karaman üçüncü ve Van dördüncü oldu.

Ferdi dalda ise ilimiz sporcularından +52 kg’da Zeynep Reis bronz madalya kazanarak Türkiye Üçüncüsü oldu.

Derece elde eden sporcu ve takımlar ödüllerini Kastamonu Valimiz Yaşar Karadeniz, Kastamonu Milletvekillerimiz Avukat Metin Çelik ve Hasan Baltacı, Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Reşat Asrak, Geleneksel Spor Dalları Federasyonu As Başkanı Günal Genç ve illerin temsilci ve antrenörlerinden aldı.

Ayrıca Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonunca desteklerinden ötürü Kastamonu Valimiz Yaşar Karadeniz, Kastamonu Milletvekilimiz Avukat Metin Çelik, Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Reşat Asrak, Kastamonu AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü, Kastamonu A.S.K.F. Başkanı Adem Keloğlu, Geleneksel Spor Dalları Federasyonu As Başkanı Günal Genç ve Judo İl Temsilcisi Durukan Karabudak’a plaket takdim edildi.