Tüm ülke genelinde 7 - 13 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan Amatör Spor Haftası etkinlikleri Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen açılış töreni ile başladı.

Düzenlenen törene Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Reşat Asrak, Kastamonu Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Adem Keloğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yurt, İl Genel Meclisi Başkanı Güray Parçal, kurum amirleri, sporcular, öğrenciler ve vatandaşlarımız katıldı.

Yapılan saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşımızın ardından İl Müdürümüz Reşat Asrak, Şehit Şerife Bacı Anıtına çelenk sunumu gerçekleştirdi.

Ardından kürsüye davet edilen Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Reşat Asrak, konuşmasında şu ifadelere yer verdi.

İlimizde de spor ile birçok zorluğun üstesinden gelebilir, geleceğimiz olan çocuklarımızın hayatlarını, sağlıklı ve zararlı alışkanlıklardan arınmış olarak garanti altına alabiliriz. Yine gençlerimizin bağlı oldukları kulüplerin ve başarılı sporcuların tanıtılmasını, sosyal sorumluluk duygusunun oluşturulması yönüyle kişi ve kurumları sponsorluk yapmaya teşvik ederek spor bilinci ve kültürünün oluşturulmasını sağlayabiliriz. 2012 yılında 7 bin 771 olan lisanslı sporcu sayımızı 2019 yılı itibari ile 27 bin 969 sporcu sayısına ulaştırmış bulunmaktayız. İl Spor Merkezileri Yaz ve Kış Spor Okullarımızın da yükselen grafiği göz önünde bulundurulduğunda sporcu sayımız her geçen gün katlanarak daha da artmaktadır. 2011 yılında 738 olan Yaz Spor Okulları öğrenci sayımız bu yıl 3 bin 751 sayısına ulaşarak il ve ilçelerimizde hedefine ulaşmıştır. Yaz Spor Okullarımızda son dokuz yılda toplam 31 bin 979 öğrenci eğitim almış ve İl Spor Merkezlerimiz il ile ilçelerimizde spor altyapısı bazında bir marka haline gelmiştir. İl Müdürlüğümüzün, Kastamonu Amatör Spor Federasyonu’nun ve il genelinde toplamda 122 spor kulübümüzün de katkıları ile Kastamonu’muz spor yapan bir şehir haline dönüşmüştür. Biz biliyoruz ki insanlarımız spor yapmak istiyor; onların spor yapabileceği imkanlar da Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile spor kulüplerimizin imkanları dahilinde gerçekleştiriliyor. Tesislerimizin kullanımları sonucu bu hafta sonu ödüllerinin verileceği ulusal ve uluslararası dalda başarı elde ederek ilimizi ve tabii ki bizleri de gururlandıran sporcularımızın olması ayrı bir mutluluk kaynağımızdır.  İnanıyorum ki, Kastamonu’da amatör spor hak ettiği yeri alacak ve her hanede spor yapan kişi sayısı giderek artacaktır” dedi.

Tören halk oyunları gösterisinin ardından sona erdi.