Yükseköğrenimlerine Kastamonu'da devam eden Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğüne bağlı yurtlarda kalan öğrencilerden 81 İl’den birer temsilci seçilmek üzere oluşturulan koro ile Çanakkale’de olduğu gibi birlik ve beraberlik içerisinde Kastamonu yöresine ait Çanakkale Türküsünü seslendirmek üzere gençler tek mikrofonda buluştu.

Projenin, ilimiz Valilik makamına arzından sonra Bakanlığımız, Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’nden izin ve olur alındıktan sonra uygulama süreci başlamış ve iki haftalık sürecin sonunda nihayete ermiştir.

Kastamonu’nun tarihi ve kültürel mekânlarında hususen kurtuluş savaşında simge olmuş Nasrullah Camii, Şehit Şerife Bacı Anıtı ve diğer tarihi mekânlarda prova ve çekimler yapılarak 81 İlden gelen gençlerimizin hem Kastamonu’ya ait tarihi ve kültürel mekânları daha yakından tanıma hem diğer illerden gelen arkadaşlarıyla tanışma ve kaynaşma hem de Çanakkale ruhunu, tüm nesillere çağrı olan şehadet şuurunu kavramaları sağlanmış oldu.

Projede görev alana kıymetli öğrencilerimize, koroyu yöneten hocamıza, orkestradaki öğrencilerimize ve emeği geçen tüm çalışanlarımıza teşekkür ederiz.

VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN.