Gençlik ve Spor Bakanlığımızın bu yıl ilk defa hayata geçirerek ilimize kazandırdığı Yolkonak Gençlik ve İzcilik Doğa Kampı kampçıları dolu dolu bir dönem geçiriyor.

20 – 26 Temmuz tarihleri arasında Yolkonak’ta kamp yapmak için ilimize gelen 16 – 22 yaş arası toplam 225 erkek kampçı her gün ayrı bir faaliyette bulunmanın tadını çıkarıyor.

Kamp alanında okçuluk, bisiklet, paintball, minigolf, el sanatları gibi aktivetelerde keyifli dakikalar geçiren kampçı gençler ayrıca boş zamanlarında kort tenisi, basketbol ve voleybol da oynama imkanı buluyor. Daday’da bulunan at çifliğine giden ve ata binen gençler, Kastamonu şehir merkezi, İnebolu ilçemiz ve Safranbolu ilçesine geziler düzenleyerek yöremizin tarihi turistik ve dini mekanlarını tanıma fırsatı yakalıyor. İlimiz yöresel lezzeti olan çekme helvanın nasıl yapıldığına tanık olan gençler Bülbüloğlu Çekme Helva Fabrikası sahibi Erdem Bülbül’den de konu hakkında bilgiler ediniyor.

ARAŞTIRMACI – YAZAR TALHA UĞURLUEL’DEN KAMPÇILARIMIZA SEMİNER!..

Araştırmacı – Yazar Talha Uğurluel kampçılarımıza etkinlik alanında Kanuni Sultan Süleyman konulu bir seminer verdi.

Yaklaşık 1,5 saat süren semineri kampçılarımız dikkatle izlerken, Uğurluel alışılagelmiş tarih bilgilerinden öte, Kanuni döneminin bilinmeyenlerine değindi. Talha Uğurluel’in kampçılarımıza vermiş olduğu bu önemli seminer gençlerden büyük ilgi görürken, seminer süresince gençlerimize İl Müdürümüz Erdoğan Akbıyık da eşlik etti.