Bu yıl Herkes İçin Spor Federasyonu koordinesinde 81 ilimizde düzenlenecek olan “Herkes İçin Ulusal Spor ve Sağlık Günleri” ve Avrupa Spor Haftası etkinlikleri başladı.

Etkinlikler kapsamında sporcu ve antrenörlerimizin katılımı ile Olukbaşı mevkiinden ilimizin tarihi simgesi Cumhuriyet Meydanı’na yürüyüş gerçekleştirildi.

Yapılan yürüyüşün ardından Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenlendi.

Törene Kastamonu Valimiz Avni Çakır, Belediye Başkanı Op.Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Güray Parçal, Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Reşat Asrak, Spor Şube Müdürümüz ve Kastamonu Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Adem Keloğlu, sporcular ve antrenörlerimiz katıldı.

Saygı Duruşu ve okunan İstiklal Marşımızın ardından İl Müdürümüz Reşat Asrak kürsüye davet edilerek, bir konuşma gerçekleştirdi.

İl Müdürümüz Asrak konuşmasında;

“Gençlik ve Spor Bakanlığımız bünyesinde, Herkes İçin Spor Federasyonumuzun koordinesiyle her yıl 23 - 30 Eylül tarihleri arasında yaş ve cinsiyet gözetilmeksizin 81 ilimizde eş zamanlı olarak düzenlenen  herkes için spor ve sağlıklı yaşam parolasıyla kutladığımız Avrupa Spor Haftası etkinliklerine hoş geldiniz.

Sporun ilimizde, ilçelerimizdeki spor tesislerimizde, okullarımızda, mahallelerimizde, semt sahalarımızda, resmi kurumlarımızda ve evlerimizde 7 den 70 e her yaş gurubunda sporun yaygınlaştırılması, gerek okul sporlarında, gerek amatör spor kulüpleri, gerek düzenlenen turnuvalarla ilerleyişimiz devam ederken pandemi sürecinde evde kalmak  zorunda olduğumuz dönemlerde dahi  online eğitimlerimiz  ile sportif faaliyetlerimiz devam etmiştir.

Sağlıklı yaşam için düzenli  sporun gerekliliği tartışılmaz bir gerçektir. Pandemi ile mücadele için de spor,

Bağımlılıkla mücadele içinde spor,

İnternet bağımlısı insanları normalleştirmek için de spor,

Dostluk, kardeşlik, birlik ve beraberlik için spor,

Spor tüm dünyanın ortak dili ve değeri.

Gençlik ve Spor Bakanlığımızın öncülüğünde Belediyelerimiz,  okullarımız, üniversitelerimiz, federasyonlarımız, kulüplerimizin faaliyetleri ve tesis yatırımları  ile Kastamonu bir spor şehri olma yolunda ilerlemektedir.

Avrupa Spor Haftası sürecinde pandemiye karşı gerekli tedbirler alınarak ilimizde çeşitli sportif etkinlikler düzenlenmektedir.

Gençlerimizin, çocuklarımızın ve tüm Kastamonuluların sosyal yaşamlarının gelişmesi, sağlıklı birer birey olması, herkesin spor  yapabilmesi için Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak başta Sayın Cumhurbaşkanımızın, Sayın Bakanımızın, Sayın Valimizin, Sayın Milletvekillerimizin, Sayın Belediye Başkanımızın, Bakanlığımıza bağlı tüm birimlerimizin, Federasyonlarımızın desteği ve çalışma arkadaşlarımızın   gayreti ile herkesin spor yaptığı bir il olma yolunda azimle ilerliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Reşat Asrak’ın konuşmasının ardından taekwondo, kickboks, cimnastik, eskrim, paten ve karate gösterileri düzenlendi.

Spor gösterilerimiz protokol tarafından alkış alırken, tören sonrası Valimiz Avni Çakır, sporcularımızla yakından ilgilenerek sohbet etti.