İlimizi bu yıl Türkiye Kadınlar Basketbol 2. Ligi’nde ikinci kez temsil eden Kastamonu Basketbol Spor Kulübü Kadın Basketbol takımımız ilk karşılaşmasını 26 Ekim Pazar günü TED Ankara koleji ile oynadı.

Kendi evi olan Kastamonu Atatürk Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmayı tribünleri tıklım tıklım dolduran seyircilerimiz büyük bir heyecan ve destekle izledi.

Karşılaşmanın ilk anları her iki takımın da oyunu kontrol etme isteği ile geçerken, mücadelenin ilk devresini sporcularımız 30 – 29 önde kapattı.

İkinci yarıya daha istekli ve hırslı başlayan Kastamonu Basketbol Spor Kulübü üçüncü periot ortalarına doğru oyunu kontrol altında tutmayı başarırken, tüm oyuncularımız hem hücüm hattında hem de savunmada güzel oyunuyla farkı giderek açtı ve ilk karşılaşmasını 66 – 55 kazandı. Tüm oyuncularımız kazanma parolası ile müsabakada tüm varlıklarını koyarak oynadı ve Ece Yenibayrak 10 sayı 6 rebaunt 1 asist, Şeniz Akyüz 5 sayı 4 rebaunt 1  asist, Tuba Kaya 20 sayı 4 rebaunt, Gökce Çapar 5 sayı 6 rebaunt 1 asist, Neslihan Özkan 17 Sayı 14 rebaunt 3 asist, Kayra Güler ise 9 sayı 10 rebaunt 5 asist ile oyunu kapattı.

Karşılaşmanın ardından tribünlere doğru yönelen takımımız ilk karşılaşmadan galip ayrılmanın sevincini taraftarıyla paylaştı.