Sporcu lisansı çıkarma, vize veya transfer işlemleri için istenen “Sağlık Raporu” Sporcu Lisans, Tescil, Vize ve Transfer Yönetmeliği’nde yer alan “Sağlık İzin Belgesi” EK5 şeklinde belirtilmekte ve (EK 5)’te belirtilen formata uygun olarak düzenlenmesi gerektiği ve yönetmelik hükümleri doğrultusunda hazırlanması istenen rapor ile Sağlık Bakanlığı’na bağlı kuruluşlarca elektronik ortamda kullanılmakta olan e-raporun şeklen farklılık arz ettiği ve bu nedenle sorunlar yaşandığı bilinmektedir.

Bu sorunların giderilmesi amacıyla yapılan çalışmalar neticesinde Sağlık Bakanlığı ve Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünce sağlık raporlarının düzenlenmesine ilişkin yeni bir genelge yayımlanmış ve sporcu lisansı çıkarmak amacıyla düzenlenecek raporu belirlenmiştir.

Bu nedenle Spor Genel Müdürlüğümüzce Sporcu Lisans, Tescil, Vize ve Transfer Yönetmeliği’nde yapılan ve Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren değişiklikle EK5 maddesi kaldırılmıştır.

Herhangi bir sicil lisans işlemi yapmak isteyen vatandaşlarımız yeni sağlık raporunu (EK6) ilgili linkten indirecekler ve ardından hekime müracaat edeceklerdir. Durum Bildirir Hekim Sağlık Raporu’nu (EK5) hekimden alacak ve İl Müdürlüğümüzün Sicil Lisans Servisi’ne bu şekilde başvuru yapacaklardır.

SAĞLIK RAPORU.docx