Milli Eğitim Bakanlığı 201 – 2015 Eğitim Öğretim yılı ilk yarı tatil dönemi olan 23 Ocak – 9 Şubat tarihleri arasında okul öncesi, ilk, orta ve lise eğitim kademelerinde bulunan tüm yavrularımızı Spor Genel Müdürlüğümüz tarafından tüm yurtta “TATİL COŞKUN SPOR TUTKUN OLSUN” sloganı ile hayata geçirilen ve ilimizde de uygulanan Kış Spor Okullarımıza kayıt yaptırmaya bekliyoruz.

İl Spor Merkezleri Kış Dönemi Hızlandırılmış Spor Eğitim programı kayıtları Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Servisi’nde yapılıyor. Yüzme branşı hariç tamamı ücretsiz olan toplam 20 spor dalı içinde atletizm, badminton, basketbol, bisiklet, boks, jimnastik, eskrim, futbol, hentbol, güreş, judo, karate, kick – boks, masa tenisi, okçuluk, satranç, taekwondo, tenis ve voleybol yer alıyor.

İlimiz spor altyapısını gelişmesinde en önemli eğitim merkezi olan İl Spor Merkezlerimizde yarıyıl tatili süresince eğitim alan öğrencilerimiz diledikleri an kış dönemi süresince de devam edebilecekler. Ayrıca yeterli seviyeye ulaşma imkanı olan sporcularımız ait oldukları branşlarda lisanslanarak müsabık sporcu olma şansını da elde etmiş olacak.