İlimizde yapılan 2014–2015 Öğretim Yılı Okul Spor Faaliyetleri Genç Kız – Erkek Hentbol Grup Birinciliği’nde ikinci gün karşılaşmaları sona erdi.

25 – 28 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek olan grup birinciliği müsabakaları Atatürk Spor Salonu’nda oynanıyor.

Erkeklerde 11 kızlarda 10 olmak üzere 21 takımın mücadele edeceği organizasyonda ilimizi erkeklerde Kastamonu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kızlarda ise Kastamonu 10 Aralık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi takımları temsil ediyor.

275 sporcunun mücadele edeceği 42 idareci ve antrenörün görev aldığı turnuvada ilimiz toplam 317 katılımcıyı misafir ediyor. Son derece seyir zevki yüksek olan mücadelelerde özellikle temsilcilerimizin karşılaşmalarına öğrenciler ve halkımız yoğun ilgi gösteriyor.

Oynanan ikinci gün karşılaşmalarında kızlarda Samsun Gülizar-Hasan Yılmaz Spor Lisesi, Bartın Lisesi’ni 32 – 5, Zonguldak Devrek Mesleki ve TAL, Sinop Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi’ni 12 – 7 ve Çorum Buharaevler Mesleki ve TAL, Düzce Cumhuriyet Anadolu Lisesi’ni 39 – 7 mağlup etti. Temsilcimiz Kastamonu 10 Aralık Mesleki ve TAL ise ikinci maçında Eskişehir Prof.Dr. Orhan Oğuz Anadolu Lisesi’ni 36 – 15 yenmeyi başardı.

Erkeklerde oynanan mücadelelerde Eskişehir Sabiha Gökçen Teknik ve EML, Çankırı Şehit Mehmet Ata Mesleki ve TAL’yi 31 – 3, Zonguldak Mesleki ve TAL, Bolu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni 28 – 14, Samsun Ali-Emine Kahvecioğlu Mes. ve TAL, Bartın Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve TAL’yi 27 – 19 ve Çorum Spor Lisesi, Düzce Cumayeri ÇPL’yi 30 – 18 yendi. Temsilcimiz Kastamonu Mesleki ve TAL ikinci maçında da sahadan mağlup ayrıldı. Takımımız İstanbul T.V.Özel Şişli Terakki Lisesi’ne 36 – 20 mağlup oldu.