Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen ve Çanakkale Savaşı’ndaki kahramanlıklarıyla destanlaşan 57. Piyade Alayı şehitleri başta olmak üzere tüm Çanakkale şehitlerini anmak için her yıl olduğu gibi bu sene de 25 Nisan’da Vefa Yürüyüşü düzenlenecek.

24 Nisan’da bulundukları kentlerden Çanakkale’ye gidecek olan 25 bin gence, yolculuk ve program boyunca gençlik liderleri ve görevli öğretmenler eşlik edecek.

Kur’an-ı Kerim tevhidi ile saat 02.00’de başlayacak programda Mehmet Akif Ersoy’un şiirleri okunacak, tiyatro gösterilerine  yer verilecek, ilahi ve ezgiler dinletilecek. Katılımcı gençler, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın başlatacağı Vefa Yürüyüşü Mehter Marşı eşliğinde devam edecek.

Conkbayırı’nda son bulacak yürüyüşün güzergahı boyunca savaşı anlatan ve Mehmetçik tarafından canlandırılacak gösteriler düzenlenecek.
Conkbayırı’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan Program, protokol konuşmaları, temsili alay sancağı devir ve tesliminin ardından bando ekibinin çalacağı marşlarla son bulacak.
81 ilden gençlerin katılımıyla gerçekleştirilecek olan 57. Alay yürüyüşüne Kastamonu Gençlik Merkezin 80 erkek, 40 kız olmak üzere toplam 120 gençle katılacak. Bugün sabah 07:00 da yola çıkan gençler yarın program bitiminde ilimize geri dönecek.