Gençlik ve Spor Bakanlığımız, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz tarafından organize edilen Yolkonak Gençlik ve İzcilik Doğa Kampı 3. Dönemi sona erdi.

Yedi gün süren ve ülkemizin dört bir yanından gelen gençlerimizin buluştuğu Yolkonak Gençlik ve İzcilik Doğa Kampı’nda 12 – 15 yaş 220 kampçı birbirinden güzel aktivitelerin tadını çıkardı.

Uzman eğitmenler eşliğinde kitap okuma, el sanatları, satranç, bisiklet, mini golf, paintball gibi aktivilere katılan kampçı gençler Daday At Çiftliği’nde ata binmenin keyfini yaşadı. Ayrıca gençler Kastamonu’nun meşhur yöresel damak tadı olan çekme helvanın yapımını Bülbüloğlu Çekme Helva Fabrikası sahibi Erdem Bülbül’den izleyerek ve dinleyerek görme fırsatı buldu.

Gündüz kamptaki zamanlarını aktivitelerle geçiren gençler, akşamları ise etkinlik çadırında buluşarak tiyatro, şiir, şarkı söyleme yarışmaları düzenleyerek eğlenceli dakikalar geçirdi.

Ramazan ayı dolayısıyla birlikte iftar yaparak manevi bir köprü kuran kampçı gençler sanatçı Orhan Çakmak konserinde de unutamayacakları anlar yaşadı.

Yolkonak Gençlik ve İzcilik Doğa Kampı’nın 4. Dönem faaliyetleri 30 Haziran Salı günü başlayacak.