Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Orman Genel Müdürlüğü tarafından dünyada yaşayan tüm canlılara daha fazla nefes olabilmek için başlatılan ve bugün,  81 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen “"Geleceğe Nefes Ol" projesi fidan dikim töreni gerçekleştirildi.

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü Fidan dikim törenine Kastamonu Valimiz Yaşar Karadeniz, Milletvekili Metin Çelik, Garnizon Komutanı Personel Albay Gamze Aydoğdu, Belediye Başkanı Op.Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet Hamdi Topal, İl Emniyet Müdürü Necati Denizci, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mücahit Avkıran, Orman Bölge Müdürü Fahri Sönmezoğlu, Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Reşat Asrak, kamu kurum ve kuruluş amirleri ile öğrenciler katıldı.

Düzenlenen organizasyona İl Müdürümüz Reşat Asrak önderliğinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz ile Gençlik Merkezimiz de destek sağladı.

Yanan ormanları, mümkün olan tüm park, bahçe ve yol kenarlarının ağaçlandırılması özelikle çocuklarda da önemli bir orman ve çevre bilinci oluşturmanın amaçlandığı projede 81 ilde belirlenmiş 2023 noktada 11 milyon fidan toprakla buluşturuldu.

Bu doğrulduda da ilimizde Kastamonu halkının büyük katılımı ile Kastamonu Üniversitesi Kampüsü, Kadıdağı Mevkii, Bahadır Köyü Yolu, Green Park arkası olmak üzere il genelinde toplam 56 noktada 132.750 adet fidan toprakla buluşturuldu.