Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, ilimize gerçekleştirdiği ziyaretlerinde Hasan Doğan Spor Kompleksine giderek burada Yatırım Protokolü İmza törenine katıldı.

Tören alanında Bakanımız Kasapoğlu minik cimnastik sporcularımız tarafından çiçekle karşılandı. Minik sporcularımız ile sohbet eden Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, sporcularımızı kitap ve hediyelerle ödüllendirdi.

Törende yapılan saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşımızın ardından Milletvekilimiz Av. Metin Çelik ve Belediye Başkanımız Op.Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu birer konuşma gerçekleştirdi.

İlimiz ve ilçelerimizde yapılacak yeni tesislerimizde inanıyoruz ki yarınların şampiyonları yetişecek ulusal ve uluslararası yeni başarılara imza atılacaktır diyen Valimiz Çakır” ise konuşmasında;

“Türkiye’nin en temiz şehrinde, yeşilin, kanyonların ve ahşabın başşehrinde, şehitler diyarı, evliyalar kenti ve huzur şehri Kastamonu’da başta Sayın Bakanımız olmak üzere siz değerli misafirlerimizle bir arada olmaktan ve ilimizin spor alt yapısını güçlendirecek, yarınlarımızın teminatı sevgili gençlerimizin en uygun şartlarda spor yapmalarına ve sağlıklı yaşamalarına imkân sağlayacak yatırım protokollerine şahitlik edecek olmamızdan dolayı duyduğum sevinci ifade etmek istiyorum. Sayın Bakanım İlimizde sporun tüm branşları aracılığı ile gençlerimizi kötü alışkanlıklardan korumayı sporun tabana yayılmasını herkes için sporun erişebilirliğin sağlanmasını ve sağlıklı nesiller yetiştirmeyi hedefledik. Bu hedefler doğrultusunda Kastamonu olarak sporun her alanında varız. İlimizde 25 olimpik olmak üzere toplan 40 branşta spor faaliyeti sürdürülebilmektedir. Milli takımlarımızda 61 sporcumuz yer almakta, ulusal liglerde toplam 11 takımımız mücadele etmektedir. İlimizde kurulmuş 126 spor kulübünde 34 bin 960 lisanslı sporcumuz, spor yapmaktadır. İki gençlik kampımızda bugüne kadar toplam 30 binden fazla gencimiz misafir edilmiştir. İlimiz sporda ulusal ve uluslararası başarı ile de adından söz ettirmektedir. Geçen yıl ulusal müsabakalarda 16 branşta toplam 128 sporcumuz derece elde etmiştir.  Uluslararası müsabakalarda ise 7 branşta 35 sporcumuz, 37 uluslararası derece elde etmiştir. Yıldızlar Taekwondo da bir dünya şampiyonu, Muay Thai  de iki dünya şampiyonu ve bir dünya ikincisi. U 17 yıldızlar Eskrim de bir Avrupa şampiyonu, Kung fu’da bir Avrupa ikincisi, Kik Box’da yine Avrupa da başarı gösteren sporcumuz ilimizden çıkmıştır. Hentbol’de Kastamonu Belediyesi Spor Kulübü kadınlarda süper lig şampiyonu olmuş ve ülkemizi Avrupa’da başarı ile temsil etmiştir. Okul sporlarında katıldığımız 44 branşta, 14 branşta Türkiye finallerinde başarı gösteren takımlarımız ve bireysel sporcularımız vardır. Bugünkü protokollerle spor alt yapımız daha da güçlenmektedir. Bu tesislerle birlikte çok amaçlı spor salonumuz ve Kadıdağı milli takımlar sürekli kamp eğitim merkezimizin de tamamlanmasıyla gençlerimizin spor yapabileceği alanlar artacak olup il merkezi ve ilçelerimizde gençlerimize sportif alanda daha fazla hizmet sağlanabilecektir. İlimiz ve ilçelerimizde yapılacak yeni tesislerimizde inanıyoruz ki yarınların şampiyonları yetişecek ulusal ve uluslararası yeni başarılara imza atılacaktır. Sayın Bakanım İlimizin spor alt yapısına sağladığınız katkılardan dolayı ilimiz adına zatıalinize ve ilimiz adına spor toto teşkilat başkanlığına en derin şükranlarımı sunuyor spor tesislerimizin ilimize ve spor camiamıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Son olarak alkışlar ile sahneye davet edilen Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu gerçekleştirdiği konuşmasında;

“Burada bulunduğumuz Hasan Doğan Spor Kompleksi Kastamonumuzun pek çok branşta sporcusuna, halkına hitap eden bu manada geleceğe yarınlara yönelik umutlarımızı diri tutan bir tesis. Buna benzer bir çok tesis Kastamonumuzun gerek merkezinde, gerek ilçelerinde bugüne kadar yükselmiş ve bu anlamda halkımızla, sporcularımızla bir araya gelen ve bu çerçevede de sporda olan iddiamız her geçen gün çok çok daha yukarılara taşıdığımız ve bu çerçevede sporcu sayısında farklı branşlarda gerek ulusal gerekse uluslararası süreçte bir başarı var. Ben bu başarıda emeği olan herkesi canı gönülden tebrik ediyorum. Bizim felsefemiz, iddiamız sadece bugünler değil biz hem bugünleri hem yarınları önemsediğimizi sadece bu ülke bu coğrafya değil nerede ihtiyaç varsa Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde bu inançla zulüm olan yerler başta olmak üzere el uzatan, dost olan ülke konumundayız. Bizler sizlerle birlikte inşallah bu devraldığımız kutsal emaneti daha yukarılara taşıyarak ve bu emanetin çok daha yukarılarda olması ümidiyle gençlerimize emanet edeceğiz. Bizim gençliğe olan yatırımımız bizim gençlere olan sevgimiz, muhabbetimiz hep var ve var olmaya da devam edecektir. Kastamonu insanı herşeyin en iyisine en güzelini hakkediyor. Bu manada hizmet bayrağını durmadan daha yukarılara doğru taşımanın gayreti içerisinde olacağız. Tüm bu yatırımlarla spor şehri Kastamonu, sporda öncü şehir Kastamonu iddiamızı çok çok daha güçlendirmiş olacağız. Sporun ruhuna özgü bir şekilde bu ülkenin en büyük umudu olan gençlerimiz başta olmak üzere bu tesislerimiz inşallah hayır getirecek, bereket getirecek ve şanlı bayrağımızı, ay yıldızımızı gururla dalgalandıracak şampiyonlarımız inşallah buralardan çıkacaktır. Bu vesile ile insana hizmet etmek gayreti ile her gün çalışıyoruz hep birlikte bir olarak beraber olarak Türkiye olarak sadece bu coğrafyanın değil insanın umudu olmaya devam edeceğiz sizlerle güzel vesilelerle, hayırlı vesilelerle bir arada olacağız. Bu anlamlı günde bizleri yalnız bırakmadığınız için sizlere teşekkür ediyorum. Tüm il protokolümüze, değerli çalışma arkadaşlarıma, umudu heyecanı, gözleri ışıl ışıl parlayan sevgili gençlerimize, sporcularımıza hayırlı olsun diyor sevgi ve saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından il ve ilçe Belediye Başkanlarımız Yatırım Protokolü İmza Töreni anısına sahneye davet edildi.