Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından hayata geçirilen ve yurdun dört bir yanına misafir olacak gençlerin farklı kültürlerle tanışarak, akranlarıyla diyaloglarını arttırması beklenen ve ilimizde İstanbul, Bursa, Çanakkale ve Trabzon illerine hareket sağlanacak 'Şehirler ve Kültürler' projesine başvurular başladı.

Ağustos ve Eylül ayları içerisinde gerçekleştirilecek projemizden, 14-24 yaşlarındaki gençler barınmadan seyahate kadar ücretsiz olarak faydalanabilecek.

Proje ile Gençler daha önce hiç gitmedikleri şehirlerde farklı kültürleri, tarihi ve doğal güzellikleri görüp tanıma fırsatı bulacak.

Bu seyahatlerde gençlerimiz, Bakanlığımıza bağlı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu yurtlarında konaklayacak olup etkinliklerin tüm masrafları Bakanlığımızca karşılanacak.

Farklı illerden gelen gençler, program boyunca ve akşam etkinliklerinde birbirlerini tanıyarak kaynaşacak, yeni dostluklara ve kardeşliklere yelken açacaklar.

Kastamonu Gençlik Merkezimizce kontrolün sağlanacağı projede başvurular "sehirlervekulturler.gsb.gov.tr" adresine yapılabilecek. Ayrıca konu hakkında daha detaylı bilgi almak isteyenler Gençlik Merkezimize ait olan 214 76 18 nolu telefondan tüm sorularına yanıt bulabilecek.