Türkiye Kick – Boks Şampiyonası 14 – 22 Temmuz tarihleri arasında Sakarya ilinde düzenlendi.

81 ilden toplam 4000 sporcunun katıldığı bu büyük organizasyona ilimizden Kastamonu Belediyesi Spor Kulübü, Taşköprü Lider Spor Kulübü, Orman Spor Kulübü ve Kasem Spor Kulübü katıldı.

Toplam 35 sporcumuzun mücadele ettiği şampiyonada takımlarımızın başında antrenörlerimiz Emrah Şahanoğlu, Abdullah Kuşcu ve Eldar Elizade görev aldı.

Son derece çekişmeli geçen müsabakalar sonunda Kastamon Belediyesi Spor Kulübü’nden Emircan Maden Yıldızlar 30 kg’da Türkiye Şampiyonu, Alpsu Aydın Minikler 44 kg’da Türkiye İkincisi ve Elif Halıcı Minikler 37 kg’da Türkiye Üçüncüsü oldu.

Taşköprü Lider Spor Kulübü’nden Kübra Korkmazer Gençler 55 kg’da Türkiye Şampiyonu olurken, Nalan Neslihan Yılmaz Gençler 70 kg’da, Şehri Yavuz Gençler 50 kg’da Türkiye İkincisi, Ali Osman Uzun Minikler 28 kg’da, Murat İyisan Minikler 42 kg’da ve Eda Karaduman Gençler 65 kg’da Türkiye üçüncüsü oldu.

Orman Spor Kulübü’nden ise Hatice Erdoğan Büyükler 65 kg’da ve Bahar Yücel Büyükler 60 kg’da Türkiye Üçüncülüğü elde etti.

Alınan bu sonuçların ardından sporcularımız mücadeleler sonunda ilimize iki altın, üç gümüş, altı bronz olmak üzere toplam 11 madalya kazandırarak büyük bir başarıya imza atmış oldular.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak antrenör ve sporcularımızı yürekten tebrik ediyoruz.