Kastamonu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü İl Spor Merkezleri Yaz Spor Okullarımızın kapanış ve değerlendirme toplantısı yapıldı.

İl Müdürlüğümüz toplantı salonunda gerçekleşen ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Erdoğan Akbıyık’ın başkanlığında düzenlenen toplantıya Spor Şube Müdürümüz Adem Keloğlu, Sportif Eğitim Uzmanı Tahsin Nahit Karahan, Spor Uzmanı Emel Karkacıoğlu ve antrenörlerimiz katıldı.

Son altı yılın verilerinin dikkate alındığı toplantıda 2011 yılında 738 katılım sayısı ile kapanışı gerçekleştirilen Yaz Spor Okullarımızın bu yıl %651 artış oranı ile 5544 rakamınına ulaşmasından ötürü İl Müdürümüz Akbıyık tüm antrenörlerimize ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Spor alt yapısının sağlamlaştırılmasında İl Spor Merkezlerimizin ne denli önemli olduğunu vurgulayan İl Müdürümüz Erdoğan Akbıyık, gelecek yıldan itibaren amacımızın daha geniş kitlelere ulaşmak olduğunun altını çizdi.

Kastamonu’da özellikle 22 branşta faaliyet gösteren Yaz Spor Okullarımızın artık tüm kesimler tarafından tanındığını ve kaliteli eğitim anlayışı ile de tercih edildiğini belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Erdoğan Akbıyık, 2016 yılında Araç, Bozkurt, Cide, Daday, Devrekani, Seydiler, İnebolu, Taşköprü ve Tosya ilçelerimizin de kayıtlara büyük ölçüde katkı sağlamasından ötürü mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Toplantıda 2016 Yaz Spor Okullarımızda 949 öğrenci ile yüzme, 791 öğrenci ile voleybol, 770 öğrenci ile basketbol, 489 öğrenci ile futbol ve 315 öğrenci ile cimnastik branşları en çok tercih edilen spor dalları olarak belirtildi.

Ayrıca geçtiğimiz yıla oranla 3790 katılım sayısı ile çalışma dönemini kapatan Yaz Spor Okullarımızda bu yıl 305 öğrenci ile badminton, 292 öğrenci ile hentbol, 282 öğrenci ile taekwondo, 240 öğrenci ile masa tenisi, 186 öğrenci ile atletizm, 163 öğrenci ile kick – boks, 156 öğrenci ile karate ve 109 öğrenci sayısı ile güreş en yüksek artış gösteren branşlarımızın başında geldiği söylendi.