Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından Kastamonu Belediyesi sponsorluğunda Ilgaz Dağı'nda 2. Geleneksel Hızlı Kızak Yarışları düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programa, Kastamonu Valimiz Mesut Yıldırım, 8. Karadeniz ve Çevre İller Baro Başkanları Bölge Toplantısı için Ilgaz Dağı'na gelen Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekilimiz Adem Keloğlu, Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Atlı Kızak ve Geleneksel Kızak As Başkanı Günal Genç, Ak Parti İl Başkanı Halil Uluay, Ağlı Belediye Başkanı Şahin Çolak, Küre Belediye Başkanı Kamil Aydınlı, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ilgaz Dağı Kayak Merkezinde "Kızaklar Kayıyor Ilgaz İzliyor" sloganıyla düzenlenen yarışlarda 6 ilden 66 sporcu mücadele etti.

Kızak sporunun geçmişinin yüzyıllara dayandığını ifade eden Vali Yıldırım, özel dizayna sahip kızaklarla yapılan bu geleneksel değerimizi tanıtmak, sonraki nesillere aktarmak, bunu yaparken de Ilgaz'ı ve Kastamonu'yu Türkiye'ye ve dünyaya tanıtmayı hedeflediklerini ifade etti.

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş ise etkinliğini Kastamonu Belediyesi sponsorluğunda gerçekleştiğini söyleyerek, “Bu gibi etkinliklere elimizden geldiği kadar destek olmaya çalışıyoruz. Buraya çok sayıda sporcu  katıldı. Ben başarılı olan sporcularımızı kutluyorum. Ilgaz, Türkiye'nin en güzel dağlarından bir tanesi. Buradan Türkiye'ye sesleniyorum doğa harikası Ilgaz'da hem spor yapın hem eğlenin hem dinlenin.”dedi.

Yarışlara 6 ilden 66 sporcunun katıldığını ifade eden Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Atlı Kızak ve Geleneksel Kızak As Başkanı Günal Genç, " Programlarımız farklı illerde devam edecek.  Federasyonumuzun çeşitli dallarda yarışları var. 600 yıllık bir tarihi olan spor bu. Faaliyetlerimizi kış bölgelerinde yapıyoruz." diye konuştu.

Yarışlarda dereceye girenlerin isimleri şu şekilde:

Vateranlar:

1 - Cemal Eskinsoy

2 - Selami Sevinç

3 - ÇoşkunGamber Taşpınar 

Minikler:

1 - Furkan Uzuncan

2 - Atayağız Genç 

Büyükler;

1 - Taner Ertürk

2 - Tayfun Gün

3 - Enes Uysal 

Yıldızlar:

1 - Salih Boran Uzuncan

2 - Tugay Subaşı

3 - Emirhan Subaşı

Gençler:

1 - Ebubekir Fidan

2 - Tufan Ersöz

3 - Serhat Aydınlı 

Yarışlar sonunda dereceye giren sporculara ödülleri Vali Yıldırım ve protokol tarafından takdim edildi. 

Programın sonunda Kastamonu Belediyesi tarafından vatandaşlara pilav ve çorba ikramında bulunuldu.