Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” İlimizde coşkuyla kutlandı.

23 Nisan kutlamaları çerçevesindeki tören, Aytaç Eruz Anadolu Lisesi Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Etkinliğe Vali Vekili Sayın Yaşar Karadeniz, Milletvekili Metin Çelik, Garnizon Komutanı ve Askeralma Bölge Başkanı Personel Albay Sadettin Yıldız, Belediye Başkanı Tahsin Babaş, İl Emniyet Müdürü Metin Turgay Karabulak, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Yavuz Selim Kapancı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Zafer Karahasan, Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürümüz Erdoğan Akbıyık, İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Bahçacıoğlu kurum amirleri ve çok sayıda öğrenci, veliler ve halk katıldı.

Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende Ali Fuat Daranade İlkokulu 4. sınıf öğrencileri Elifnur Öztoprak ve Kağan Hançerli birer konuşma yaptı.

Öğrenci konuşmasının ardından günün anlam ve önemini belirten açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Bahçacıoğlu ise konuşmasında; “Geleceğimizin güvencesi milletimizin en değerli varlığı olan sizlerin güzel bir ortamda yetişmeniz,  hiçbir sıkıntı ve güçlük çekmeden hayatınızı sürdürmeniz temel hedefimizdir. Sizlerin her şeyin en iyisini hak ettiğini düşünüyoruz. Değerli öğretmenlerimiz saygı değer anne ve babalar, çocuklarımız ne kadar sağlıklı, başarılı ve mutluysa bizler de o kadar başarılı ve huzurluyuz. Hepimizin bildiği gibi çocuklarını ve gençlerini iyiliğe, güzelliğe, doğruluğa, araştırmaya ve keşfetmeye yönelten ailelerin ve milletlerin geleceklerinin daha iyi daha sağlıklı daha zengin güçlü ve güvenli olduğuna inanıyoruz. Sevgili çocuklar bizler milletimizin mutluluğu ve refahı için çalışan milletimizi muasır medeniyetler seviyesine ulaştırma yarışında olan, milli birliği koruyan nesiller yetiştirmek için çalışıyoruz. İşte bu nedenle Büyük Önder Atatürk milletimizin bir daha parçalanma ve yok edilme sınırına gelmemesi, geleceğimizin aydınlık ve güvenli olması için çocukların ve gençlerin; daha cesur, ahlaklı, karakterli, iradeli ve kudretli yetiştirilmesini istemiştir. Bunun için Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı tarihi Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak sizlere armağan etmiştir.” dedi.

Kutlamalar, Ali Fuat Daranade İlkokulu 1’inci, 2’nci, 3’üncü ve 4’üncü sınıf öğrencilerinin okuduğu şiirler ile devam etti.  Törende ayrıca, Artvin Yöresi halk oyunları gösterisi, izci gurubu gösterisi, aşuk ve maşuk gösterisi ile 2. Sınıf öğrencilerinin holi hop gösterisi sergilendi ve gösteriler izleyicilerden büyük alkış topladı.

Anadolu Ateşi dans gösterisi, Gençlik Hizmetleri ve spor İl Müdürlüğümüzün cimnastik gösterisi ve gitar dinletisi ile devam eden program; sosyal, kültürel ve spor faaliyetlerinde dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile sona erdi. Dereceye giren öğrenciler ödüllerini; Vali Vekili Sayın Yaşar Karadeniz, Milletvekili Metin Çelik, Garnizon Komutanı ve Askeralma Bölge Başkanı Personel Albay Sadettin Yıldız ve Belediye Başkanı Tahsin Babaş’ın elinden aldı.

Tören sonunda Vali Vekili Sayın Yaşar Karadeniz, programlarda görev alan öğrenciler ve öğretmenleri kutladı.