Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün,  19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkmasının 98'inci yıl dönümü etkinlikleri Vali Vekilimiz Yaşar Karadeniz’in katılımı ile Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan törenle kutlandı.

Program ilk olarak Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdür Vekilimiz Adem Keloğlu tarafından Şehit Şerife Bacı Anıtı’nda çelenk sunma töreni ile başladı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından program yoğun yağış nedeniyle Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda devam etti.

Lise ve dengi okullar, spor kulüpleri ve spor okullarının katılımı ile gerçekleşen törene Vali Vekilimiz Yaşar Karadeniz, Kastamonu Milletvekillerimiz Murat Demir, Metin Çelik, Garnizon Komutan ve Asker Alma Bölge Başkanı Vekili Personel Yarbay Zafer Öz, Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Kantarcı, Sivil Toplum Kuruluşları, Kamu Kurum ve Kuruluş müdürleri, öğretmenler,  sporcular ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam eden programda Gençlik Hizmetleri ve spor İl Müdür Vekilimiz Adem Keloğlu yaptığı konuşmasında; ”Geçmişini, tarihini, kültürünü bilen özüne ve geçmişine sahip çıkan ve bun da gençlerine aktarabilen toplumlar ilelebet yaşama hakkına sahiptirler. Bu bilinçle 19 Mayıs 1919’da ilk bağımsızlık ateşini yakan Mustafa Kemal Atatürk ve ecdadımız, yapmış olduğu çalışmalar ve gerçekleştirdiği kongreler ile Kurtuluş Savaşı’nı topyekun birlikte sürdürmüş, kazanılan bu zaferin devam etmesi ve vatanımızın kalkınması için gençlere olan güveni sebebiyle de bu günü siz gençlerimize armağan etmiştir. ” dedi.

Program daha sonra, günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunması, Sepetçioğlu ekibi, kız ve erkek ekiplerinin yöresel halk oyunları gösterisi, Kastamonu Üniversitesi’nin ise Kırgız ve Kafkas Ekiplerinin gösteri yaptığı programda; eskrim, güreş, kick boks, taekwando, karete dallarında gösteriler gerçekleştirildi ve taş baskı, ebru sanatı, kaligrafi sanatlarının bulunduğu Gençlik Merkezi standının açılması ile buradaki program sona erdi.