15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında, ilimizde 15 Temmuz Şehitlerini Anma Bisiklet Yarışmaları düzenlendi. Türkiye’nin dört bir yanından 180 sporcunun katıldığı yarışlar, cumartesi günü sabahın erken saatlerinde 15 Temmuz İstiklal Tüneli’nde başladı.

15 Temmuz İstiklal Tüneli’nde başlayan 1’inci kategori yarışının başlangıcını Valimiz Yaşar Karadeniz verdi. 15 Temmuz Şehitlerini Anma Bisiklet Yarışı açılışına Valimiz Yaşar Karadeniz’in yanı sıra Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Kantarcı, Vali Yardımcısı Ünal Kılıçarslan, İl Emniyet Müdürü Metin Turgay Karabulak, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Yavuz Selim Kapancı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Erdoğan Akbıyık ve Şube Müdürlerimiz Engin Kaya ile Adem Keloğlu’nun yanı sıra çok sayıda kurum kuruluş temsilcisi ve vatandaşlar katıldı.

1’inci kategori yarışları, 15 Temmuz İstiklal Tüneli Kastamonu girişinden başladı. Tünel içinden Çankırı tarafına geçen bisikletliler, Kadın Çayırı Kavşağı’ndan dönerek yarışı Cumhuriyet Meydanı’nda tamamladı. 50 kilometrelik parkurda Genç Erkek, Yıldız Erkek A, Yıldız Erkek B yarışçıları pedal çevirdi. Genç Erkeklere Kocaeli Brisa Spor damga vurdu. Kocaeli Brisa’dan Kadir Gök, Eşref Pekcan ve Yusuf Ziya Kelav; Genç Erkekler’de ilk 3 sırayı alan isimler oldu. Yıldız Erkek A’da Giresun Lisesi Bisiklet İzcilik Dağcılık Spor Kulübü’nden Hikmet Saydere birinci, Bolu Gençlik Merkezi’nden İbrahim Bilgili ikinci, İstanbul’dan ferdi olarak katılan Okan Aydoğan üçüncü oldu. Yıldız Erkek B’de ise Edirne Gençlik Spor’dan Eren Baki Doğan birinci, Kastamonu Amorium Park Spor Kulübü’nden Yavuzhan Arslan ikinci, Bolu Yiğit Spor Kulübü’nden Tunahan Erdoğan üçüncü oldu.

100 KİLOMETRE NEFESLERİ KESTİ

Cumhuriyet Meydanı’nda başlayan, 15 Temmuz İstiklal Tüneli’nden dönen ve yarışı Cumhuriyet Meydanı’nda tamamlayan; 100 kilometre yarışçıları ise Büyük Erkek, Master Erkek 35, Master Erkek 40 ve Master Erkek 50 kategorilerinde yapıldı.

Büyük Erkekler’de Kocaeli Brisa Spor Kulübü’nden Emin Koçan birinci, Torku Şeker’den Serkan Balkan ikinci, yine Torku Şeker’den Ahmet Akdilek üçüncü oldu. Master Erkek 35’te Giresun Lisesi Bisiklet İzcilik Dağcılık Spor Kulübü’nden Serhat Erol birinci, Bolu Gençlik Merkezi’nden Okan Türk ikinci, Sakarya’dan ferdi sporcu Cem Öz üçüncü oldu. Master Erkek 40 kategorisinde Kastamonu Topraksu Spor Kulübü’nden Murat Kuntay Açan birinci, Amorium Park’tan Murat İşcimen ikinci oldu. Master Erkek 50’de ise Tekirdağ Gençlik Hizmetleri ve Spor Kulübü’nden İsmail İltir birinci, Kocaeli Gençlik Hizmetleri ve Spor Kulübü’nden Mehmet Bozdemir ikinci, Kastamonu Topraksu Spor Kulübü’nden Zekeriya Ertürk üçüncü oldu.

CUMHURİYET MEYDANI’NDA ÖDÜL TÖRENİ

Yarışmalarda dereceye giren sporculara ödülleri Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan törenle verildi. Derece elde eden yarışçılar ödüllerini Valimiz Yaşar Karadeniz, Kastamonu Velediye Başkanı Tahsin Babaş, Kastamonu Garnizon Komutanı ve Askeralma Bölge Başkanı Personel Albay Sadettin Yıldız, Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Kantarcı, İl Emniyet Müdürü Metin Turgay Karabulak, İl Özel İdare Genel Sekreteri Tahir Zafer Karahasan, AK Parti İl Başkanı Halil Uluay ve Ticaret Borsası Başkanı Sedat İşeri takdim etti.

Valimiz Yaşar Karadeniz yaptığı açıklamada, “15 Temmuz Şehitlerini Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri dolayısıyla bütün Türkiye'de olduğu gibi Kastamonu'da da etkinlikler düzenlemekte. Bu etkinlikler tüm Bakanlıkların taşra birimlerince de ayrı ayrı organizasyonla yine Valiliklerin koordinasyonunda sürdürülmektedir. Bu çerçevede ilimizde de Kastamonu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Bisiklet Federasyonu'nun ortaklaşa organizasyonunda bisiklet yarışması gerçekleşti. 180 bisikletçi ilimize gelerek yarıştılar. 15 Temmuz şehitlerini gençlik unutmaz sloganıyla cevap vermiş oldular. Ben bu vesile ile kendilerini tebrik ediyorum. 15 Temmuzun unutulmaması unutturulmaması ve nesilden nesile yaşattırılması için bu tip etkinlikler önemli. Özellikle Gençlik Unutmaz Sloganıyla bunun sürdürülmesinin ayrıca anlamlı bulduğunu ifade etmek istiyorum. “ şeklinde konuştu.