Azdavay’da bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilecek olan, Uluslararası Azdavay Motosiklet ve Doğa Sporları Festivali’nin tanıtım toplantısı dün Canoğlu’nda gerçekleştirildi. Türkiye Süper Enduro Şampiyonası’nın da yapılacağı festivaldeki yarışlar; geçtiğimiz günlerde vefat eden Abana Belediye Başkanı Rıdvan Oyar’ın anısına düzenlenecek.

Canoğlu’nda düzenlenen toplantıya Valimiz Yaşar Karadeniz, Azdavay Kaymakamı Abdullah Huzeyfe Çakmak, Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek, Kastamonu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Erdoğan Akbıyık ve Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) Asbaşkanı Mahmut Nedim Akülke katıldı.

“UMARIM ÖRNEK TEŞKİL EDER”

Valimiz Yaşar Karadeniz, Azdavay’da gerçekleştirilecek olan organizasyon ile ilgili olarak; “Aynı ilde ve de ayrı ilçe ve illerde yaşayan hemşerilerimizin bu tarz festivallerde bir araya gelmesi, birlik beraberliğimiz için büyük öneme sahiptir. Bu güzel organizasyon umarım diğer etkinliklerin yapılmasında da örnek teşkil eder. Günümüzde spor her kesimin faydalandığı önemli bir araç haline gelmiştir. Bütünleşmeyi sağlayıp, farklı kültürlerin tanınmasında önemli bir rol oynayan spor turizmi ile ilimizin birçok noktasına dikkat çekebiliriz. Festival ve Türkiye Şampiyonası sonucunda, ilimize seyahat edecek insanlar ortak bir pazar oluşturacak. Bu da hem Kastamonu hem de etrafı için ayrı bir katma değer olacak. Bu seneki yarışların bizim için farklı bir yanı da geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden değerli Abana Belediye Başkanımız Rıdvan Oyar anısına yapılacak olması. İnşallah Rıdvan Başkanımızı bu vesileyle bir kere daha anacağız” ifadelerini kullandı.

“AMAÇ SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK OLMALI”

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş; “Amaç sürdürülebilirlik olmalı. Biz de bu festivalde elimizden gelen ne varsa yapmaya çalışıyoruz. Festivale bütün Kastamonulu kardeşlerimizi davet ediyorum. Halkımız tarafından bize böyle talep gelmesi durumunda bunu karşılarız. Orada olabilecek diğer ihtiyaçlar konusunda da yardımcı olabiliriz. Bizim için önemli olan doğanın yapısı bozulmadan güzel bir organizasyon gerçekleştirilmesidir” dedi.

“FESTİVALİ DOĞAYLA BULUŞMA OLARAK GÖRÜYORUZ”

Azdavay Kaymakamı Abdullah Huzeyfe Çakmak; “Bu festivali doğayla buluşma olarak görüyoruz. Yıldan yıla inşallah Azdavay motor sporlarının merkezi olur. Bu noktada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” cümlelerini sarf etti.

“YARIŞÇILAR AZDAVAY’I, HALKIMIZ DA YARIŞLARI ÇOK SEVDİ”

Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek; “Bu sene organizasyonun kalitesini bir adım daha öteye götüreceğiz. Yarışçılar Azdavay’ı, halkımız da yarışları çok sevdi. Her sene daha güzel organizasyonlara ev sahipliği yapmak istiyoruz. Suğla Yaylası’nın bize tahsisinin ardından artık orada kalıcı yapılar ahşap olmak inşa ederek alt yapıyı oluşturacağız. Biz oranın Azdavay’ın değeri değil, Kastamonu’nun değeri olmasını istiyoruz. Bizim kendi bütçemizle yarışları düzenlememiz mümkün değildi. Bu ancak valimiz ve belediye başkanımızın destekleri ile olur. Valimiz Yaşar Karadeniz ve Belediye Başkanı Tahsin Babaş’ın desteğini hissetmesek bunu yapamazdık” dedi.

“İLK GÜNKÜ HEYECANI TAŞIYORUM”

Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) Asbaşkanı Mahmut Nedim Akülke ise, “Azdavay’a geldiğim ilk gün duyduğum heyecanı bugün hala taşıyorum. Prag’da motocross şampiyonasının düzenlendiği yer Suğla Yaylası ile eş değer bir yer değildi. Burada küçük eksiklerimiz var ama bunu halledebiliriz. Yurt dışından her yıl düzenli olarak binlerce sporcunun buraya gelmesini sağlayarak burayı sürdürülebilir yapmamız gerekiyor. 15 yıldır spor turizminin önemini anlatmaya çalışıyorum. Spor turizmi 30 milyar dolar gibi hacmi olan ve total turizmde yüzde 30 gibi paya sahip bir alan. Kastamonu’nun spor turizminde gelirini arttırırsak, yaptığımız işler daha anlamlı olur. Halk ekonomik olarak karşılığını görürse bu iş sürdürülebilir olur. NTV SPOR ile özel görüşmemiz oldu. Azdavay ve Kastamonu ile ilgili tanıtımlar girecekler” cümlelerine yer verdi.

Yapılacak olan festival boyunca, Motosiklet, ATV ve UTV turları, Motosiklet, ATV Freestyle gösterilerinin yanı sıra, Çatak Kanyonu, Valla Kanyonu, Azdavay  Şelalesi, Ilıca Şelalesi, Azdavay Şehir terası gezilecek, yine Folklor gösterileri, canlı langırt, Sumo Güreşi, Çekme Basket, Paintball Turnuvası etkinlikleri yapılacak.

Uluslararası Azdavay Motosiklet ve Doğa Sporları Festivali, Türkiye Süper Enduro Şampiyonası 3. Yarışı  27-30 Temmuz 2017 tarihleri arasında,  Azdavay Suğla Yaylası’ındaki parkurda yapılacak.